EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Tatar: Ülkenin şu anda erken seçime ihtiyacı olmadığı görüşündeyim!!




atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, park açılışı için gittiği Türkiye‘den adaya dönerek Meclis’te yaşanan siyasi krizin aşılması için meclisteki vekilleri sağduyuya davet etti. Tatar yaptığı açıklamada “ülkenin erken seçime değil, hizmete ihtiyacı olduğunu” belirterek mevcut atanmış hükümetin halka hizmet ettiği iddiasında bulundu

Tatar: Ülkenin şu anda erken seçime ihtiyacı olmadığı görüşündeyim

AKP iktidarı tarafından adanın kuzeyine “Cumhurbaşkanı” olarak atanan Tatar, Meclis Başkanlığı skandalıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu iktidarın 29 milletvekili vardır ve 2 buçuk yıldır hizmetlerini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanı olarak, ülkenin şu anda erken seçime ihtiyacı olmadığı görüşündeyim” sözlerini sarf etti.

“Halk hizmet bekliyor, bu ülkede yaşanan sıkıntılar ve yapılacak işler, reformlar vardır. Uzun çalışmalar sonrasında Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü vardır, hükümet programı vardır. Bunların hayata geçmesi lazımdır. Bu hükümet 29 vekille bu işleri yapabilecek noktadadır” iddiasında bulunan Tatar, Kurultayın da sona ermesinin ardından bu hükümetin ciddi reformlara imza atacağı beklentisi olduğunu ileri sürdü.

Tatar, “Ben halka baktığımda, yapılması gereken reformlara ve işlere baktığımda, Kıbrıs meselesinin geldiği noktaya baktığımda, şu anda asla erken seçimin zamanı olmadığı kanısındayım” iddiasında bulunarak mevcut yapının herhangi bir değişiklik olmadan devam etmesi gerektiğini savundu.











Başa dön tuşu