InstagramKıbrısManşetSiyaset

Softa şaşırtması çabası devam: “CTP bile bile içtüzüğü ihlal ediyor”




Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu yarın 10.00’da Meclis‘te olacaklarını duyurdu, yaşanan krizden Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP) sorumlu tuttu

Hasipoğlu şaşırtmadı, yine CTP’yi suçladı

BRT’ye konuşan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Meclis İçtüzüğü Başkanlık Divanı seçimlerinin yarın tamamlanması gerektiğini hatırlattı, yarın saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi’nde hazır olacaklarını söyledi.

Hasipoğlu, “Yarın tüzüğe, yasaya, anayasaya uymak adına UBP olarak milletvekillerimizin tamamıyla Meclis’te olacağız” dedi, sorumluluğu yine ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi‘ne (CTP) yıkmaya çalıştı.

“CTP’nin aldığı karar akıl tutulmasıdır, hukuk ve anayasayı tanımazlıktır”

Oğuzhan Hasipoğlu

Hasipoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı CTP vekili Fazilet Özdenefe’nin 7 Ekim saat 16.50’de Genel Kurul’a ara verdiğini ve o arayı bitirip Genel Kurul’u açması gerektiğini savunarak, “CTP’nin aldığı grup kararı siyasi karardır, bu bir akıl tutulmasıdır, hukuk tanımazlıktır, anayasayı tanımazlıktır. Bunun yaptırımını halkımız verecek” dedi.

Hasipoğlu, seçimlerin yarın tamamlanmaması halinde, tüzüğün ve anayasanın ihlal edilmiş olacağını söyledi, “Bile bile iç tüzüğü ve anayasayı ihlal ediyorlar, bu kabul edilebilir bir davranış değil. Erken seçim isteyebilirsiniz ama Meclis’i açmama ne yasaya ne etik kurallara uyar. Meclis böyle bir şey yaşamadı” dedi.

Neler olmuştu?

Genel Kurul’a 7 Ekim’de 10 dakika ara verildi, o ara hala bitmedi…











Başa dön tuşu