GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Ürdün Kralı II. Abdullah da özel davetli olarak zirveye katılacak!




Adanın kuzeyinde “Meclis Başkanlığı tiyatrosu” tüm hızıyla devam ederken, adanın güneyinde Rum lider Hristodoulides, ‘MED9 Devlet Başkanları Zirvesi‘ için adaya bugün varması beklenen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen‘i Baf’ta ağırlamaya hazırlanıyor

von der Leyen’in bugün Baf limanı ve kıyı şeridini gezmesi bekleniyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Baf’ta düzenlenecek MED9 Devlet Başkanları Zirvesi için bugün Kıbrıs’a geliyor. Leyen’in yarın başlayacak zirve öncesinde bugün Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides tarafından karşılanacağı ve günü Baf limanı ve kıyı şeridini gezerek geçireceği açıklandı.

MED9 grubu Kıbrıs (bu yılki başkan), İspanya, Fransa, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan ve Slovenya’yı içeriyor.

Ürdün Kralı II. Abdullah da özel davetli olarak zirveye katılacak!

Dışişleri Bakanını gönderecek olan Portekiz hariç tüm ülkeler devlet veya hükümet başkanları tarafından temsil edilecek. Ürdün Kralı II. Abdullah da özel konuk olarak katılacak.

Liderlerin Cuma günü öğleden önce Baf Havaalanı’na varmaları bekleniyor. Programda ikili görüşmeler, bir çalışma yemeği ve AB-Ürdün ilişkileri ve yeni kurumsal döngü için Akdeniz öncelikleri hakkında iki ortak oturum yer alıyor.











Başa dön tuşu