InstagramKıbrısManşetSiyaset

MECLİS KİLİT | Yasal süre bugün doluyor: Töre’nin 10 gün rapor aldığı söyleniyor




Cumhuriyet Meclisi‘nde 4. gününde de devam eden “Başkanlık Seçimleri Krizi“nin yasal olarak çözümü için bugün son gün. Ancak hükümet devrik Meclis Başkanı Zorlu Töre‘yi ikna edemiyor, muhalefet ise dünkü pozisyonundan geri adım atmıyor

Krizin çözümü için yasal süre bugün doluyor

Hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki koltuk kavgası, Meclis’i kilitledi, çalışamaz duruma getirdi.

Meclis Genel Kurul’u tam 4 gün önce verilen 10 dakikalık aranın ardından hala açılamıyor. Meclis Başkanlığı seçimleri için ise yasal olarak bugün son gün ve Başkanın belirlenmesi gerekiyor.

Töre’nin 10 gün hastalık raporu aldığı konuşuluyor

Ancak UBP, devrik Başkan Zorlu Töre’yi Meclis’i açması içinikna edemiyor ve Töre’nin de “tansiyon” şikayetiyle özel bir hastaneye yatmasının ardından 10 günlük daha hastalık raporu aldığı ve Meclis’e gönderdiği konuşuluyor.

Öte yandan, “Meclis Başkanı hasta, Meclis Başkan Yardımcısı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fazilet Özdenefe Meclis’i açsın” diyen hükümete karşın, yaşanılanların UBP içinde bir kavga olduğunu belirten CTP ise dünkü pozisyonunu koruyor.

Üstel ve Erhürman görüşrü, Üstel Meclis’ten ayrıldı

Meclis’te bir araya gelen seçtirilmiş Başbakan Ünal Üstel ile CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman‘ın ne görüştüğü bilinmezken, az önce Üstel’in Meclis’ten ayrılması da herhangi bir anlaşmaya varılamadığının göstergesi olarak yorumlandı.

Meclis’te bekleyiş sürüyor.

Genel Kurul’a 7 Ekim’de 10 dakika ara verildi, o ara hala bitmedi…

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu