InstagramKıbrısManşetSiyaset

Zorlu Töre’nin birazdan Meclis’e geleceği ve Genel Kurul’u açacağı söyleniyor




Meclis Başkanlığı Krizi‘nin 4. gününde inanılmaz iddialar ortaya atıldı, buna göre günlerdir Meclis’i açması için ikna edilemeyen devrik Meclis Başkanı Zorlu Töre, “tekrar aday gösterilmek” şartıyla Meclis‘i açacak, Kutlu Evren‘e ise Bakanlık verilecek!

Ortalık karışık, iddialar havada uçuşuyor!

Ulusal Birlik Partisi‘ndeki (UBP) koltuk sevdası yüzünden tam 4 gündür açılamayan ve Meclis Başkanı’nı seçemeyen Meclis’te sular durulmuyor.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi‘ne (CTP) mensup Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe‘nin de parti kararıyla Meclis’i açmama kararı devam ederken, UBP ise devrik Meclis Başkanı Zorlu Töre’yi ikna etmeye çalışıyor.

Töre’nin Meclis’e geleceği iddia ediliyor

10 günlük sağlık raporunu Meclis’e gönderdiği ve aday gösterilmezse Meclis’e gelip Genel Kurul’u açmayacağı kartını ortaya koyduğu söylenen Töre’nin, “aday yapılacak” sözü üzerine birazdan Meclis’e gelip Genel Kurul’u açması bekleniyor.

Ancak sorun şu ki; 4. turda da seçilemeyen Zorlu Töre’den sonra aday gösterilen ve ilk turda 26 ret alan Kutlu Evren bunu kabul etmiyor.

Kutlu Evren’e Bakanlık mı teklif edildi?

Evren’e ise ikna edilmesi için “Bakanlık önerildiği” ve Evren’in de ezeli rakibi Ünal Üstel’in kabinesinde Bakan olmaya gönüllü olmadığı konuşuluyor.

Ayrıca, bu pazarlıkları duyan vekillerin duruma sinirlendiği, Evren’e Bakanlık verilmesi durumunda da hali hazırdaki bir Bakanın koltuğundan olacağı konuşuluyor.

Meclis’deki durum hala kilit.

Genel Kurul’a 7 Ekim’de 10 dakika ara verildi, o ara hala bitmedi…

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu