InstagramKöşe Yazarlarımız

Game Of Thrones-Kıbrıs’ın Yedi Gabilesi






The Last Gomına For Kurultay And Meclis Başgannığı

Evvelden de bu köşede yazılmıştı ama bir özet yapmakta fayda var.

Kıbrıs kuralsızlığın kural, hukuksuzluğun hukuk olduğu bir yerdir.

Yedi krallık (yedi gabile), tümünün bağlı olduğu ve aslında hepsinin ele geçirmek istediği Kralın Toprağı (King’s Landing) Silihtar tarafından yönetilmektedir.

Silihtar geçmiş dönemde barışçı ve bilge kral Mustafos Akıncıon tarafından bilgelikle idare edilmişti ama Kuzey’den gelen yağmacı güçlerin de desteğiyle, o dönemde UBP gabilesinin başında bulunan şakacı ve şen şakrak, çatlak prens Ersink Tatarus tahtı ele geçirmişti.

Ele geçirmişti geçirmesine Çatlak Prens Ersink Tatarus ama asli görevini yapmak yerine, *ötünde gurt olduğu için tahtta oturmak yerine osti yiro gezmeyi ve turlamayı tercih etmişti

Kıbrıs’ın yedi gabilesinde çok tanrılı dinler hakimdi.

İçlerinde en yaygın tapılan tanrılar İNŞAAT TANRISI ve KUMAR TANRISI‘dır.

Bunun yanı sıra UYUŞTURUCU TANRISI, RÜŞVET/KOMİSYON TANRISI ve KARA PARA TANRISI da yaygın tapınılan tanrılardır. Son zamanlarda ise SAHTE DİPLOMA TANRISI popüler olmuştu.

Kıbrısın en büyük gabilesi UBP gabilesidir.

Bu gabile insana vay ben bunnarın yetmiş gabilesini dedirtecek kadar entrikalarla doludur.

Gabile üyelerinin yegane amacı maddi olarak semirmek olduğu için gabile içerisinde her türlü fitne, fesat, entrika, dalavere ve gombina yapılması mubah sayılmaktadır.

UBP Gabilesinin ebedi liderleri Dervişarteryan Eroğlonduros’dur. Yedi krallığın en güçlüsü ve en zenginidir.

Eski kral Ürson Guccuk, kendi yetiştiridiği prens Usayin Ozgurgunis’in ihaneti sonucu tahtı kaybeder ve öldürülür.

Ozgurgunis ise hesabında, Dolar Tanrıları‘na izah edemediği kadar yüklü miktarda rüş… pardon para olduğu ortaya çıkınca taht savaşları başlar, sırasıyla Otuzbirinci Kral Ersank Çeker ve Faiz Sucuoğlu’na ister tahta oturur, ikisi de entirkalarla yerlerini kaybederler.

Tanrılar artık karar vermiştir, UBP Gabilesinin başına Jetgiller Hanesi’nden Jünal Jüstelyus oturtulacaktır.

Butti soyundan gelme Jujugillere olan zaafıyla bilinen, şarap ve mavi hap bağımlısı çapkın Jüstelyüs normal şartlarda ne bir şövalye, ne de Lord olacak zeka, bilgi ve donanıma sahipti.

Kendisi Tedaki küçük jet entrikalarıyla iştigal ederken Kuzeyli Güçlü İmparatorluk onun tahta geçmesini emreder.

Tahtın kendi hakkı olduğunu iddia eden Prens Heassan Kapkaçoy, “ben daha küpümü tam dolduramadıydım, gitti benim altıncıklar” diyerekten isyan bayrağını açar.

Ve fakat, Butti Hanesi’nin de büyük desteğini zaten yanına alan Jünal Jüstelyüs, Dianellos Sigara Fabrikası’ndaki UBP haneli şövalyelerden sadece beşine sahip olan Kapkaçoy’u Kurultay Muharebesi’ne zorlar.

Jüstelyüs çok planlı gitmiştir, önce ilçe kongre muharebelerinde yenilgiye uğratır Heassan ve ekibini, bu kaleleri teker teker ele geçirir.

Yedi Gabilenin medyasının büyük bölümünü de, kese kese altınlar dağıtarak yanına çeker. Bununla da kalmaz, istihdam, kredi, mevki sözü vererek devasa bir ordu oluşturur.

Gün gelip çatar, kendisi de eski gombinacılardan olan Kapkaçoy’un küçük ordusu ile Kuzeyli Kraldan da destekli Jüstelyus ordusu, kıran kırana ama sonucu belli, çok kanlı olmasa da çok entrikalı, mertlik ve yiğitliğin asla aranmadığı kirli bir savaşa tutuşurlar.

Gece boyunca sürer savaş, şafak söktüğünde ortaya çıkan manzara ise ciğerleri dağlar.

Rakip orduyu paramparça etmesi beklenen Jünal galibiyeti alır almasına ama kendi ordusu da çok büyük kayıplar verir.

Ordusuna zafer konuşması yapan Jüstelyus, “this is gombinaaa, this is avantaaa, yeebaa” diye bağırarak coşturur yorgun ama gururlu ordusunu.

Bu hikaye burada bitmez ama;

Kurultay savaşında çok ağır bir yenilgi alan Kapkaçoy intikamını Purocu Lord Torlu Zöre’nin başkanı olduğu Yedi Gabilenin Meclis Başkanlığı seçimlerinde alacaktır.

Bir sonraki bölümde……
İzlemeye devam edin.









Başa dön tuşu