GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Özersay: Bunca rezillikten sonra Zorlu beye Meclis Başkanı muamelesi yapacak mısınız?




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, UBP-DP-YDP hükümetinin kurulduğu ilk günden itibaren gayrimeşru olduğunu dün akşam yaşananların da doğruladığını belirterek “en baştan itibaren böyle bir yapıya hükümet muamelesi yapılmaması gerekirdi, bu rezillikler normalleştirilmemeliydi. O nedenle dün akşam olanlara şaşırmamak gerekir. Bu saatten sonra en önemli soru Ünal beye Başbakan muamelesi yaptığınız gibi Zorlu beye de Meclis Başkanı muamelesi yapıp yapmayacağınız, bunu da sineye çekip çekmeyeceğinizdir” dedi

Özersay’dan muhalefet milletvekillerine: Bunu da sineye çekecek misiniz?

HP Genel Başkanı Kudret Özersay yaptığı açıklamada, atanmış hükümetin kurulduğu günden beri gayrı meşru olduğunu hatırlatarak, dün akşam tüm halkın gözleri önünde “canlı” olarak izlenen rezaletler zincirinin de bunu doğrular nitelikte olduğunu belirtti.

“Bu saatten sonra en önemli soru Ünal beye Başbakan muamelesi yaptığınız gibi Zorlu beye de Meclis Başkanı muamelesi yapıp yapmayacağınız, bunu da sineye çekip çekmeyeceğinizdir” şeklinde konuşan Özersay, CTP grubunun yaşananlara rağmen Meclis çatısı altında kalıp kalmayacağını sorguladı.

Halkın Partisi Genel Başkanı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çünkü bundan sonra Meclis’te yasalar gerekli oy çoğunluğu olmasa da geçecek, Meclis yeterli çoğunluk olmasa da açılacaktır. Meclis’teki muhalefet vekilleri tam anlamıyla seyirci konumuna düşecektir. Üstelik bu film izler konuma sokulma durumu yeni Meclis binasında yaşanacaktır.

“Bunca REZİLLİKTEN ve MEŞRUİYET SAKATLANMASINDAN sonra Zorlu beye Meclis Başkanı muamelesi yapacak mısınız?”

Mesele HUKUK meselesi değil MEŞRUİYET meselesidir! Siyasi AHLAK meselesidir! Bu saatten sonra hukuksal tartışmaya girmek TAMAMEN ANLAMSIZDIR. Soru basittir: Bu GAYRİMEŞRU hükümete 2,5 senedir hükümet muamelesi yaptığınız gibi, atanmış olmasına rağmen Ünal beye Başbakan muamelesi yaptığınız gibi, şimdi de bunca REZİLLİKTEN ve MEŞRUİYET SAKATLANMASINDAN sonra Zorlu beye Meclis Başkanı muamelesi yapacak mısınız? Bunu da YUTUP OTURACAK MISINIZ? Eğer öyleyse, başka neler olacak bilir misiniz?

Mesela Meclis Genel Kurul’unda yeterli katılım OLMASA BİLE “nisap sağlandı, tamamdır, olsa da oldu olmasa da oldu” diyecekler ve Meclis’i açacaklar!

Bir yasanın geçirilmesi konusunda yeterli kabul oyu olmasa bile “tamamdır bu yasa geçmiştir, olsa da oldu olmasa da oldu” diyecekler!

“HER İSTEDİKLERİNİ siz oradayken ve siz İZLERKEN çatır çatır yapıyorlar”

Meclis kürsüsünde sorduğunuz HİÇ BİR SORUYA cevap dahi vermeyecekler, kendi işlerine bakacaklar ve zaten kaale almazlardı bundan sonra HİÇ KAALE ALMAYACAKLAR!

ÖZETLE: “Meclis’i onlara bırakamayız, biz muhalefet olarak Meclis’te olmazsak HER İSTEDİKLERİNİ yaparlar” diyordunuz ya, dün akşam da gördüğünüz üzere HER İSTEDİKLERİNİ siz oradayken ve siz İZLERKEN çatır çatır yapıyorlar ve bundan sonrası çok daha kötü olacak. Üstelik bundan sonra bu rezil filmi bu binada değil KÜLLİYE’de izleyeceksiniz!

Meclis’teki muhalefet milletvekilleri bunu da sineye çekecekler mi?”











Başa dön tuşu