GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Alas: Meclis’te bu oyunu oynayabilecekleri bir sahnenin kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söylemiştik




Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas dün gece Meclis’te yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Alas, dün gece yaşananların neden bu gayrı meşru hükümeti ilk günden istifaya zorlamanın gerekli olduğunu bir kez daha net bir şekilde gösterdiğini söyledi

Alas: Meclis’te bu oyunu oynayabilecekleri bir sahnenin kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söylemiştik

HP Genel Sekreteri Alas yaptığı açıklamada dün Meclis’te yaşanılanların bu gayrı meşru hükümetin neden ilk günden istifaya zorlanması gerektiğini net bir şekilde gösterdiğini söyledi. Meclis’te bu tarz bir gayrı meşru bir hükümetle iş tutmanın ne kadar yanlış olduğunu yaşanılan olayların sonrasında daha açık bir şekilde görüldüğünü ifade eden Alas, “Meclis’te bu oyunu oynayabilecekleri bir sahnenin kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini söylemiştik. Bu geçen sürede maalesef kendi konforlarından vazgeçmek istemeyenler nedeniyle bu durum kanıksanmış ve normalleştirilmiştir” dedi.

Alas’ın açıklaması şu ifadelerle devam etti: 

“UBP-DP-YDP halk iradesine müdahale edilmesinin bir aracı haline gelmiştir”

“UBP-DP-YDP halk iradesine müdahale edilmesinin bir aracı haline gelmiştir. Geçen iki buçuk yıllık sürede Meclis’te sanki normal yollardan kurulan meşru bir hükümet varmış gibi davranılarak buna göz yumulmuştur.

Ara seçim olduğunda bu demokrasi ayıbını bu şekilde örtemezsiniz, daha büyük rezaletlerin yolunu açıyorsunuz demiştik !

Gayrimeşru hükümetin varlığıyla sebep olduğu bu demokrasi ayıbının üstü örtülmeye çalışılsa da dün gece yaşanan rezalet her şeyi gözler önüne sermiştir”











Başa dön tuşu