InstagramKıbrısManşetSiyaset

Korkmazhan: Sayın Erhürman, Zorlu Töre koltuğu bırakmadı da peki ya siz?




Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Dr. Abdullah Korkmazhan, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’a seslenerek, Kıbrıslıtürklerin seçilmiş son toplum lideri 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “ölüm tehditleri aldığını” söylediği dönemde “Müdahale olduğunu söyleyemem” dediğini hatırlattı, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘a “seçilmiş” muamelesi yaptıklarını söyledi

Korkmazhan: Saray’a gittiniz, atanmış kayyuma seçilmiş toplum lideri muamelesi yaptınız

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, Meclis Başkanlığı Krizi‘ne ve Zorlu Töre‘nin 9 turda da seçilememesine rağmen “Ben Başkanım” diyerek koltuğu bırakmamasına atıfta bulundu, muhalefete seslendi.

Korkmazhan, “Sayın Tufan Erhürman, Mustafa Akıncı’nın yeniden kazanacağı kesin olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, ölüm tehditleri ve her türlü müdahale ile dumura uğrattılar. Tatar’ı kayyum olarak atadılar. ‘Müdahale olduğunu söyleyemem’ dediniz, Saray’a gittiniz, atanmış kayyuma seçilmiş toplum lideri muamelesi yaptınız.
Atanmış Ünal Üstel hükümetinin güvenoyu oylamasına katılıp, nisap ve meşru zemin sundunuz” dedi.

“Üstel’e başbakan, atanmış kayyum koalisyonuna ise hükümet muamelesi yapıyorsunuz”

Korkmazhan şöyle devam etti;

“2 yılı aşkın bir süredir, Üstel’e başbakan, atanmış kayyum koalisyonuna ise hükümet muamelesi yapıyorsunuz.

‘Bu Meclis’in muhalefet açısından hiçbir işlevi yoktur. Meclis’ten çekilin, dışarıda en geniş demokratik birliği sağlayarak, toplumsal muhalefeti örgütleyelim’ önerilerini küçümsediniz.

“Muhalefeti Meclis’e hapsettiniz. Sorumlulardan biri sizsiniz”

Sendika ve sivil toplum örgütleri üzerindeki nüfuzunuzu kullanarak, alternatif muhalefet hareketlenmelerini boşa çıkarttınız. Muhalefeti Meclis’e hapsettiniz.

‘Meclisten çekilirsek meydan bunlara kalır, her istediklerini rahatça yaparlar’ dediniz.

Dün akşam sizi de yaşanan rezilliğe ortak ettiler. Tatar ve Üstel’den sonra, Zorlu Töre’nin de atanmasına ortam ve meşru zemin sağladınız.

Kusura bakmayın ama söylemek zorundayım; Geldiğimiz aşamanın en büyük sorumlularından biri siz ve sizin liderliğinizdeki CTP’nin biatçı muhalefet anlayışıdır. Zorlu Töre koltuğu bırakamadı. Peki ya siz?”











Başa dön tuşu