DünyaGüncelInstagramKültür&SanatSanatSürmanşetYaşam

Daha önce hiç ortaya çıkmamış Jimi Hendrix kasetleri açık artırmayla satışa çıkıyor




Dünyaca ünlü rock yıldızı Jimi Hendrix‘e ait daha önce hiç ortaya çıkmamış kasetler, rock yıldızının ölümünden 54 yıl sonra gelecek ay açık artırmada satılacak

1968 yılına ait demo kayıtlarının Up From The Skies, Ain’t No Telling gibi parçaların versiyonları olduğu belirtiliyor

1968 yılına ait demo kayıtlarının Up From The Skies, Ain’t No Telling, Little Miss Lover ve Stone Free gibi parçaların versiyonları olduğu belirtiliyor. Her birinin 100 binlerce sterlin değerinde olduğu düşünülüyor.

Açık artırma, 15 Kasım Cuma günü Londra’da gerçekleştirilecek ve canlı yayınlanacak.

Kişisel eşyaları da satışa sunulacak

Kasetlerle beraber satışa sunulacak eşyalar arasında Hendrix ve grup üyeleri için maaş bordroları, müzisyenin doğum belgesini talep eden el yazısıyla yazılmış bir form ve kişisel hayatına dair çeşitli fişler yer alıyor. Fişler kuru temizleme faturalarından turne programlarına kadar uzanıyor ve müzik ikonunun sahne dışındaki hayatıyla ilgili de fikir veriyor.

Müzayede evi Propstore’un uzmanlarından Mark Hochman’a göre “bu, sadece Jimi Hendrix’in kişisel yaşamını yansıtan değil, aynı zamanda müzik tarihindeki önemli bir ana geri götüren inanılmaz bir koleksiyon”.

Rock, soul, blues ve cazı harmanlayan Hendrix, birçok kişi tarafından pop müziğin en büyük gitaristi olarak kabul ediliyor. Purple Haze, Foxy Lady ve All Along The Watchtower gibi hitler, onu 20. yüzyılın en etkili müzisyenlerinden biri haline getirdi.

Sanatçı, 1970 yılında 27 yaşındayken aşırı dozda aldığı alkol ve uyku hapları nedeniyle hayatını kaybetti.











Başa dön tuşu