InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bir sonraki görüşme Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla (4+1) şeklinde yapılacak




Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde New York’ta Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’le gayri resmi akşam yemeğinde bir araya geldi

Tatar: Talepler kabul edilebilir olursa yeni sınır kapıları açılacak

ABD saatiyle dün akşam 19.00’da (Kbrıs saatiyle 02.00) başlayan yemek BM Merkezinin 38. katında gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu‘ndan yapılan açıklamada, yemek sonrası basının sorularını yanıtlayan Tatar, yemekte birçok konunun ele alındığını belirtti, ambargo ve izolasyonun sürmesinin etkilerini anlattığını söyledi.

(soldan sağa) Nikos Hristodulidis – Antonio Guterres – Ersin Tatar

Egemen eşitlik ve uluslararası eşit statü teyit edilmeden resmi müzakerelere tekrar dönülmeyeceğini söyleyen Tatar, Türk tarafının tutumunun değişmediğine işaret ederek, “Ben yeni bir vizyon sundum, çünkü 50 yıl boyunca federal çözüm çabaları başarısız oldu” ifadesini kullandı.

Tatar, Hristodulidis ile Kıbrıs’ta bir araya gelerek yeni sınır kapılarının açılması konusunu ele alma kararı verdiklerini, taleplerin kabul edilebilir olması halinde bunun gerçekleşeceğini kaydetti.

Bir sonraki görüşme Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla yapılacak

Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir sonraki görüşmenin Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla gerçekleşmesi konusunda mutabık kalındığını ifade etti.











Başa dön tuşu