InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hristodulidis: Bölgede iki savaş devam ederken, bu inisiyatifi alan Guterres’e teşekkür ederim




Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres‘in ev sahipliğinde atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘la yenilen gayri resmi yemek sonrası yaptığı açıklamada, Tatar’dan yeni bir şey duymadığını söyledi

Hristodulisi: Tatar’dan yeni bir şey duymadım

Hristodulidis açıklamasında, görüşmelerin başlaması noktasında olunmadığını söyleyerek, bölgede devam eden iki savaş olmasına rağmen, Gurettes’in bu inisiyatifi almasına teşekkür etti.

Hristodulidis, “Yemek sırasında açık bir tartışma yapıldı. Bazı yapıcı noktalarda Sayın Tatar’dan yeni bir şey duymadım” dedi.

“Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak Genel Sekreterin dışında birisi başrol üstlenecek”

Güven Artırıcı Önlemler için sunulan önerilerle ilgili olarak, yeni geçiş noktaları olasılığını değerlendirmek üzere Kıbrıs’ta Tatar ile bir görüşme yapılmasına karar verildiğini kaydeden Hristodulidis, “genişletilmiş görüşmelerin” üç garantör ülkenin katılımıyla yapılan görüşmeler olduğunu ve Atina ile Londra’nın bu konudaki tutumunun olumlu olduğunu kaydetti.

Hristodulidis “Bu akşam müzakerelerin kazanımlarının, Genel Sekreterin altı noktasının güvence altına alınmasının önemini yineledim ve bundan sonraki müdahalelerimiz bu çerçevede yapıldı. Genel Sekreter tarafından yapılan ve Tatar tarafından kabul edilmeyen bazı öneriler vardı. Maria Angela Holguin’in misyonunun devam etmesini istiyoruz ancak Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak Genel Sekreterin dışında birisi başrol üstlenecek” dedi.

Bir sonraki görüşme Türkiye ve Yunanistan’ın katılımıyla (4+1) şeklinde yapılacak











Başa dön tuşu