Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyaset

Yılın skandalında böyle acziyet görülmedi: Polis sadece izliyor!




Özgür Gazete’nin KÖLE KAMPLARI haberleriyle gündeme getirdiği “İNSAN TİCARETİ” zanlılarından “Cihangir” (Jahangir Hossan-Khan) adlı kişi milyonluk aracıyla geziyor, polis ise izliyor

Her şey ortada ama…

Özgür Gazete’nin geçtiğimiz ağustos ayında gündeme getirdiği KÖLE KAMPLARI ve İNSAN TİCARETİ skandalı, onlarca resmi şikâyete, delil ve ispata rağmen, hükümet eliyle polis tarafından tam bir buçuk aydır sadece izleniyor, derinleştirilmiyor.

İş Yasası’na aykırı olarak, “danışmanlık” adı altında faaliyet gösteren birçok firma, ülkeye yasa dışı işçi getirerek, kişi başı binlerce euro para haksız kazanç elde ediyor ve zenginleşiyor.

Hatırlanacağı üzere bunun son örneği de Tarım Bakanlığı’na bağlı Cypfruvex adlı kurumun Müdürü Cemal Redif’in Ticaret Odası’na yaptığı taleple yaşanmıştı.

Narenciye sezonu bitmesine ve hali hazırda 400’ü aşkın Bangladeş ve Pakistanlı işçinin KÖLE KAMPLARI’nda tutulmasına rağmen, 176 işçi daha getiren Redif, bu işçileri de Yenikent Investment adlı Salise Akmandor’a ait firma aracılığıyla, Çalışma Bakanlığı’nın da onayıyla getirmişti.

Özgür Gazete çeteyi ortaya çıkarmıştı!

Özgür Gazete köle şartlarında yaşayan işçilerin kamplarını bulmuş, işçiler kişi başı 8-10 bin euro ödediklerini, çalıştırılmadıklarını, çalışanların da maaşlarını ya alamadıklarını ya da ayda 8-10 bin TL gibi bir para verildiğini ve pasaportlarına da el koyulduğunu anlatmıştı.

CTP, TDP temsilcileri ve İHP Avukatı Yağmur İzcan

İşçilerin kaldığı koşullar gören herkesi insanlığından utandırırken, işin adeta bir çete düzeni olduğu da anlaşılmıştı.
İçinde sosyal medya fenomenleri, bürokratlar, siyasiler hatta polisten kişilerin de olduğu söylenen çete üyeleri, işçiler tarafından Güzelyurt Polis Karakolu’na şikâyet edilmişti.

Kasım Kuni her şeyi biliyor!

Özgür Gazete ise ilk günden itibaren edindiği tüm bilgi ve belgeleri Polis Genel Müdürü (PGM) Kasım Kuni ile paylaşmış ancak o gün itibariyle hem Güzelyurt Adli Şube hem de Lefkoşa Mali Polisi tarafından açılan soruşturmalar adeta dondurulmuştu.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgilere göre; yasa dışı işçi getiren firma sahipleri, ucu hükümete kadar uzanan çeteleşmeleri konusunda “yukardakileri” tehdit etmiş, polise de soruşturmanın dondurulması talimatı verilmişti.
“Bizim paramızı aldı, aç bıraktı, bizi dövdü, polise gitmememiz için tehdit etti”

İşte bu soruşturma kapsamında ilk günden beri polise adı sıklıkla verilen iki kişiden biri olan ve “Cihangir” adıyla bilinen Jahangir Hossan-Khan da hiçbir zaman tutuklanmamış, Güzelyurt Polisi’nin gazetemize verdiği bilgiye göre sadece ifadeye çağırılıp serbest bırakılmıştı.

İşçilerin, “Bizim paramızı aldı, aç bıraktı, bizi dövdü, polise gitmememiz için tehdit etti” diyerek şikayetçi olduğu Cihangir, yasa dışı işçi getiren ve Salise Akmandor’a ait olan Yenikent Investment çalışanı.

“Akmandor’un çalışanı lüks aracıyla geziyor, aciz polis uzaktan izliyor”

Akmandor’un konuyla ilgili Bakanlık Müsteşarlarından biriyle akraba olduğu, çete üyelerinden birinin de bu Müsteşar olduğu ve bu yüzden konunun ilerletilmediği konuşulurken, Cihangir adlı maşa ise nereden kazandığı “bilinmeyen” paraları sayesinde bindiği lüks milyonluk aracıyla ülke sokaklarını arşınlıyor.

Cihangir hiçbir korku ya da endişe yaşamadan, lüks aracıyla gezerken video çekip sosyal medya hesabından paylaşıyor ve polis de sadece bu rezaleti uzaktan izliyor.

Lefkoşa Mali Polisinin başlattığı soruşturma da duruyor. İçinde siyasiler, sosyal medya fenomenleri ve bürokratlar dahil birçok kişinin bulunduğu İNSAN TİCARETİ ÇETESİ, hükümetle pazarlık halinde, polis büyük acziyet içinde çete üyelerine dokunamıyor.











Başa dön tuşu