GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSanatSürmanşetYaşam

Ticari filmlerin ötesinde alternatif sinema izleme kültürünün beslenmesi amaçlanıyor!




Adanın güneyinde yeni bir film projesi olan STYX Film Encounters, Kasım ayında Lefkoşa‘da uzman tanıtımlarıyla birlikte önemli filmlerin küratörlü gösterimlerini sunmaya hazırlanıyor

Ticari filmlerin ötesinde alternatif sinema izleme kültürünün beslenmesi amaçlanıyor!

Girişim, büyük ekranda öncü eserleri sunarak film beğenisini artırmayı, her etkinlikte içgörü ve tartışma için alanlar yaratmayı amaçlıyor.

Projenin efsanevi Styx nehrinden esinlenen adı, izleyicileri sinemanın geçmişine geri götürme ve “ticari yayınların ötesinde alternatif bir sinemaya gitme kültürü besleme” amacını yansıtıyor.

Açılış programı 6 Kasım’da Pantheon Theatre’de başlayacak

Quintessential Cinema” başlıklı açılış programı, 6 Kasım’da Pantheon Theatre‘da başlayacak beş haftalık gösterim içerecek.

Dizi Alfred Hitchcock’un “Vertigo” (1958) filmiyle başlıyor, ardından Jean-Luc Godard’ın “Breathless” (1960), Michelangelo Antonioni’nin “L’Avventura” (1960), Wong Kar-wai’nin “In the Mood for Love” (2000) ve Victor Fleming’in “The Wizard of Oz” (1939) filmleri geliyor.

Yerel film uzmanları ve profesyonelleri her gösterimi tanıtacak, filmlere dair bağlam ve içgörüler sunacak. Tüm filmler Yunanca ve İngilizce altyazılarla gösterilecek.











Başa dön tuşu