InstagramKöşe Yazarlarımız

Erotik Olan




Afrodit’ten beri biliyoruz ki erotizm mevcuttur her aşkta.

İnanmak isterim ki erotizm vardır herkesin gündelik yaşamında.

Aşk ve erotizm ikisi birbirinden ayrılmazlar. Ama aşk olmayan yerde de vardır erotizm. Ahlak engeline rağmen dışarda kalmaz, içeri sızmanın bir yolunu bulur mutlaka.

Kişiden kişiye ve kültürden kültüre değişiklik gösterir erotizm algısı ve tanımı. Erotik nedir sorusuna farklı cevaplar verilebilir bu nedenle.

Hiç kuşkusuz doğrudan özgürlükle, özgür düşünceyle ilişkisi vardır erotizmin.

Birçok söyleşide tekrar tekrar söylediğim gibi: Nasıl ki şiir zihnimi özgürleştiriyor, erotizm de şiirimi özgürleştiriyor.

Bu nedenledir ki her zaman erotizmle karışıktır, benim yazdığım aşk şiirleri.

Çıplaklık, cinsellik, erotizm, pornografi kavramları birbirine bağlı olduğu için, karıştırılıyor ve birbirlerinin yerini alıyor bazen bu kavramlar. Ben, cinselliğin estetik (sanatsal) ifadesi olarak tanımlıyorum erotizmi.

Erotik olan olumludur, olumlayıcıdır. Yaşam enerjisidir. Bedeni canlandırır, harekete geçirir, öne çıkarır. Bedenler arasındaki gizli bağ, birleştirici güçtür erotizm.

Annesinin yolundan gitmez Erotik Olan, sutyen takmaz, otururken bacaklarını kapatmaz. Kendi bildiğini okur, toplum tarafından yargılanmaktan korkmaz.

Bakıştır erotizm, ritimdir, renktir, sestir. Evet, bakışlarda başlar belki erotizm ama dudaklardır asıl simgesi.

Belli bir merkezi yoktur erotizmin; sokakta, kafede, barda, markette, sergide, plajda, otobüste, uçakta, her yerde olabilir. Aniden karşınıza çıkabilir. Bunu görebilmek için algıların açık olması lazım, çünkü bazen bir veya birkaç saniye sürer.

Yarı çıplak veya çıplak olan erotiktir benim için, çoğunlukla. Giyinik olan da erotik olabilir pek tabii ki. Kıyafet seçiminin erotizmdeki payını unutmamak gerek. Giysi bedenin kendini ifadesidir, kimliktir hatta.

Giysiler hem saklar hem de gösterir. Vücut hatlarını apaçık gösteren dar, sıkı veya şeffaf giysilerin erotik etkisi ortada.

Erotik Kıbrıs Şiirleri Antolojisi hazırladık Yorgos Frangos’la birlikte. Güzel bir ortaklıktı, lakin askıda kaldı, çünkü çevirmen bulamadık. Yaklaştığımız çevirmenler o veya bu mazeretle reddettiler çeviri işini.

Atina’daki yayıncı bekliyor, fakat biz bitirip de gönderemiyoruz kitabı. Belki de ayrı ayrı, iki kitap olarak yayınlamamız gerekecek bu dosyayı.

Diyeceksiniz ki onca siyasi, ekonomik ve sosyal sorunun içinde erotizmle mi ilgileneceğiz. Tam da bu bence, her zaman olduğu gibi, kaotik zamanlarda da ihtiyacımız var erotizme, şiire, edebiyata, sanata olduğu gibi.

Uzaklaştırıyor bizi gündelik hayatın sıkıntı ve kaygılardan Erotik Olan. Fanteziyle buluşturuyor, hatta karanlık bölgelere çekip götürüyor bizi bazen.

Herkes aşktan, sevgiden, duygudan konuşuyor ama çıplaklıktan, cinsellikten, erotizmden bahseden az. Ve yine neredeyse herkes politikadan konuşuyor ama erotizmden bahseden az.

Gündelik yaşamda politikadan çok erotizme ihtiyacımız var oysa sağlıklı ve barışçıl bir yaşam için.











Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu