Adli OlaylarGüncelInstagramKıbrısManşetYaşam

27 yaşındaki Nijeryalı kadın insan ticareti ve fuhuş suçlamalarıyla tutuklandı




Adanın güneyinde geçtiğimiz hafta ortaya çıkarılan Kuzey Kıbrıs ve Nijerya bağlantılı insan ticareti ve fuhuş çetesiyle ilgili bugün bir tutuklamanın daha gerçekleştiği bildirildi

27 yaşındaki Nijeryalı kadın insan ticareti ve fuhuş suçlamalarıyla tutuklandı

Kıbrıs Rum polisi, adanın kuzeyi ve Nijerya’ya kadar uzandığını söylediği soruşturmadaki son gelişmeyi işaret ederek, insan ticareti ve fuhuş şebekesiyle bağlantılı olarak 27 yaşındaki bir Nijeryalı kadını tutukladığını açıkladı.

Bugün tutuklanan şüpheli, dört gün boyunca gözaltında tutulduğu Limasol Bölge Mahkemesi’ne çıktı. Avukatı Teresa Christoforou, şüphelinin gözaltı emrine itiraz etmedi.

Polis araştırmacıları, şüphelinin Nisan 2024 ile günümüze yakın bir tarihe kadar popüler bir çevrimiçi platformda yayınlanan şüphelinin banka kartıyla bağlantılı 13 yetişkin hizmeti reklamı keşfetti.

Sorgulama sırasında şüpheli, banka kartını çevrimiçi alışverişler için ihtiyaç duyan başka birine ödünç verdiğini iddia ederek çeteye dahil olduğu iddialarını reddetti.

İki elebaşı halen serbest iddiası!

Araştırmacılar, Limasol’daki bir apartman dairesinde fuhuş faaliyetleri için tutuklanan son şüpheli ve daha önce tespit edilen bir kurban da dahil olmak üzere diğer kadınları işe aldığını düşünüyor.

Bunun yanı sıra, Polis kaynaklarına göre, iki iddia edilen elebaşı hala serbest.

Soruşturma, daire kiralama, çevrimiçi reklamlar ve kurbanlara kıyafet ve aksesuar sağlamaktan sorumlu kişileri içeren karmaşık bir operasyonu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, kurbanların adanın kuzeyinden Kıbrıs’a düzensiz bir şekilde girdiği ve gerçek kimliklerine dair resmi belgeleri yok etmelerinden dolayı ek zorluklarla karşı karşıya kaldı.











Başa dön tuşu