EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetTeknoloji&BilimYaşam

Kıbrıs ve ABD, uzayın keşfi ve kullanımıyla ilgili Artemis anlaşmalarını imzalayacak!




Kıbrıs Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasında işbirliği katlanarak artmaya devam ediyor. Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Cumhuriyeti ile ABD arasındaki ilk Stratejik diyaloğun bugün gerçekleşeceğini duyurdu

Kıbrıs ve ABD, uzayın keşfi ve kullanımıyla ilgili Artemis anlaşmalarını imzalayacak

İki ülke, uzayın barışçıl keşfi ve kullanımıyla ilgili Artemis anlaşmalarını imzalamaya hazırlanıyor.

Stratejik diyaloğun açılışına Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos ve Avrupa ve Avrasya konularından sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı James O’Brien katılacak.

Toplantının sonunda ortak bir bildiri yayınlanacak.

Bakanlığın daimi sekreteri Andreas Kakouris, tüm gün sürecek istişareler sırasında Kıbrıs heyetine başkanlık edecek.

Stratejik işbirliği toplam dört temaya odaklanıyor!

İlk stratejik diyalog, uluslararası ve bölgesel işbirliğinin dört temasına odaklanacak; güvenlik, kriz yönetimi ve kolluk kuvvetleri; iki halk arasındaki eğitim/bağlar; ve enerji, ticaret, araştırma ve teknoloji.

Stratejik diyaloğun aralarında, Yenilik Bakan Yardımcısı Nikodemos Damianos, NASA ile çevrimiçi olarak gerçekleşecek bir törenle Artemis anlaşmalarını imzalayacak.

Haziran ayında ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken ile ABD ve Kıbrıs Dışişleri Bakanları arasında yapılan toplantıda kararlaştırılan Kıbrıs-ABD stratejik diyaloğunun başlatılması, ortak temalar ve önceliklere ilişkin olarak yapılacak yıllık üst düzey toplantıların harekete geçirilmesini sağladığı belirtildi.











Başa dön tuşu