InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Harmancı: İnsan olmak için, haysiyet sahibi olmak için Kıbrıs sorununun çözümüne mi ihtiyacımız var?




Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Haspolat‘ta meydana gelen ve kundaklama olduğu anlaşılan yangında cinayete kurban giden 24 yaşındaki gence işaret etti, bunun *”Solingen“de yaşanan vahşeti hatırlattığını söyledi

Harmancı: İnsan olmak için Kıbrıs sorununun çözümüne mi ihtiyacımız var?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, dün aslında ülkede “Solingen”de yaşanan vahşeti hatırlatan büyük bir olay yaşandığını söyleyerek, yaşanan kontrolsüz nüfus akımının, kısa vadede büyük vurgun düzeninin, nereden gelirse gelsin ama “para gelsin o en büyük ulvi değerdir” anlayışının ülkeyi getirdiği noktanın; genç bir çocuğun diri diri bu topraklarda yakılması olduğunu belirtti.

Harmancı, “Kıbrıs sorunu çözülmeli midir? Net çözülmelidir. İnsan olmak için, dürüst olmak için, ilkeli olmak için, haysiyet sahibi olmak için Kıbrıs sorununun çözümüne mi ihtiyacımız var? Hayır yok kısmi insan kalmak yeterli” dedi.

*Solingen Faciası: 28-29 Mayıs 1993 gecesi, neo-Nazi bağları olan aşırı sağcı dazlak grubuna mensup dört genç Alman erkek (16-23 yaşlarında), Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde büyük bir Türk ailesinin evini ateşe vermiştir.

Yakıcı bir malzemeyle bina içerisindeki eşyaları ateşe vermişler!











Başa dön tuşu