InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Okullarımızda var olan güvenlik sorunlarından haberiniz var mı Sayın Başbakan?




Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, öğretmen ve öğrencilerin adeta “şantiye alanına” dönen okullarda eğitimi sürdürmeye çalıştığına vurgu yaparak, olası bir kötü sonuçtan UBP-DP-YDP Hükümeti’nin sorumlu olacağının altını çizdi

Eylem: Okullarımızda var olan güvenlik sorunlarından haberiniz var mı Sayın Başbakan?”

Yazılı açıklama yapan Eylem, seçtirilmiş Başbakan Ünal Üstel‘e seslenerek, “Okullarımızda var olan güvenlik sorunlarından haberiniz var mı Sayın Başbakan?” diye sordu.

Eylem, “Geçtiğimiz gün Lefkoşa’da bir ortaokulumuzda bir öğrencimiz, inşaat artığı taşlar üzerine düşüp yaralanmış, kaldırıldığı hastanede akşama kadar iç kanama riski nedeniyle müşahede altında tutulmuştur. İskele’de bir okulumuzda ise inşaatta kullanılan kum birikintisi nedeniyle kayıp düşen bir öğretmenimizin kolu kırılmıştır” dedi.

“İnşaat içerisinde eğitim öğretim sürdürülmeye çalışılıyor”

Eylem şöyle devam etti;

“Depreme karşı güçlendirme, dayanıklı hale getirme konusunda zamansız, plansız, programsız, her alanda olduğu gibi siyasi yaklaşımlarla sürdürülen çalışmalar bazı okullarımızda ciddi güvenlik sorunları yaşanmasına neden olmaktadır. İnşaat içerisinde eğitim öğretimi sürdürmeye çalışan öğretmenlerimiz ve düzen sağlamaya çalışan okul idarelerimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

Depreme dayanıksız olduğu gözlem raporunda tespit edilen, ancak ileri tetkik raporları açıklanmayan okullarımızda ise olası tehlike pusudadır ancak ne bakanlık ne de hükümet bunu dikkate almaktadır. Oysa her İsias davasında orda bulunmakta görünür olmaya çalışmakta ancak yaşananlardan ders çıkarmamaktadır.

“Tüm olumsuz sonuçların sorumlusu kendileri yani UBP-DP-YDP hükümeti olacaktır”

Genel orta eğitimde eksik atanan kadrolar nedeniyle hala daha boş geçen dersler, okul bahçelerine yerleştirilen konteynerler nedeniyle çocukların hareket alanları, oyun alanlarının kısıtlanması, tam gün denen uyduruk program nedeniyle aç kalması sonucunda şiddet olayları artmaktadır. Bizzat eğitim bakanının yasadışı nöbet genelgesiyle tüm bu güvenlik tehdidinin bedeli baskı ve tehditle öğretmenin, okul idarelerinin boynuna asılmaya çalışılmaktadır. Bu asla kabul edilebilir değildir, etmeyeceğiz.

Yarın (25 Ekim 2024 Cuma) İskele bölgesi okullarımızda son iki ders uyarı grevi yapacağız. Bir kez daha uyarıyoruz. Okullarımızda güvenlik riski vardır ve artmaktadır.

Sayın başbakan, hükümet, tedbir almak için sendikalarla görüşmeleri başlatmalı ivedi çözümler üretilmelidir. Aksi takdirde doğacak tüm olumsuz sonuçların sorumlusu kendileri yani UBP-DP-YDP hükümeti olacaktır”











Başa dön tuşu