GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSanatSürmanşetYaşam

Gösterimler, Lefkoşa’da Phanteon, Limasol’da Rio sinemalarında gerçekleşecek! 




Japonya‘nın Kıbrıs Büyükelçiliği, Perşembe günü yaptığı duyuruda, Kasım ayı boyunca Lefkoşa ve Limasol’daki mekanlarda dört çağdaş Japon filminin yer alacağı bir dizi ücretsiz film gösterimine ev sahipliği yapacağını duyurdu

Gösterimler, Lefkoşa’da Phanteon, Limasol’da Rio sinemalarında gerçekleşecek!

Yapılan açıklamada, üç gösterim Lefkoşa’daki Pantheon Tiyatrosu‘nda, dördüncüsü ise Limasol’daki Rio Sineması‘nda gerçekleştirilecek. Programda hem animasyon filmler hem de canlı aksiyon filmleri yer alıyor. Gösterimi yapılacak filmlerin tümünün Japonca ve İngilizce altyazılı olarak sunulacağı bildirildi.

Gösterim dizisi, 9 Kasım’da Pantheon Tiyatrosu’nda animasyon drama “The House of the Lost on the Cape” (2021) ile başlayacak. Ardından 13 Kasım’da samuray draması “Iwane: Sword of Serenity” (2019) filmi göterilecek.

Geleneksel zanaatkarlığı konu alan çağdaş bir drama olan “Tsugaru Lacquer Girl” (2023), 20 Kasım’da Lefkoşa’da gösterilecek. Gösterim dizisi, 27 Kasım’da Limasol’daki Rio Sineması’nda animasyon fantastik “Children of the Sea” (2019) ile sona eriyor.

Gösterimler, 1972’de kültürel değişim yoluyla uluslararası anlayışı teşvik etmek için kurulan bir kültürel kuruluş olan Japan Foundation’ın izniyle sunuluyor. Gösterimlerin hiçbiri için rezervasyon gerekli olmadığı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.











Başa dön tuşu