EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSanatSiyasetYaşam

Yarışma katılım formundaki özgeçmiş kısmına Kamulaştırma Yasası eklendi!!




Bağımsızlık Yolu, AKSA tarafından gerçekleştirilen “AKSA Fotofest 2024” yarışmasına 5 fotoğrafla, 2 farklı kategoride başvuruda bulundu

AKSA’nın fotoğraf yarışmasına katılıp, AKSA’yı protesto ettiler!

Bağımsızlık Yolu tarafından yapılan açıklamada, artan elektrik üretim maliyetlerinin sorumlusu olan AKSA’nın, ödenen faturalara rağmen yıllardır Kıbrıslı Türk halkının sırtında kambur olduğu belirtilirken, düzenlenen yarışma ile bu durumu protesto ettikleri belirtildi.

“Evine Dön AKSA!”

Yarışmaya estetik değerleriyle, Lefkoşa sokaklarında Bağımsızlık Yolu üyeleri tarafından çekilen sanat eserleriyle, Lefkoşa’nın tarihi ve insani dokusu yansıtılırken, “Elektrik Haksa Kamulaştırılsın AKSA!” ve “Evine Dön AKSA!” duvar yazıları da yer aldı.

Özgeçmiş kısmına Kamulaştırma Yasası eklendi

Başvuru sırasında, özgeçmiş kısmına, Bağımsızlık Yolu tarafından hazırlanan “AKSA Kalecik Santralinin Devletleştirilmesi Yasa Önerisi” eklendi.

Yapılan açıklamada, hazırlanan yasanın hayata geçmesi durumunda, halkın kaliteli, temiz ve ucuz enerji ihtiyacının kamusal erişiminin önündeki engelin kalkacağı vurgulanırken, Kıb-Tek’in ise alternatif enerji yatırımları yapması için gerekli olan bütçenin oluşacağı belirtildi.











Başa dön tuşu