InstagramKıbrısManşetSiyaset

DAÜ BİR-SEN: Meclis Başkanlığı seçim sürecinde yaşananları açıklayacak kelime bulamıyoruz




Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN), “usulsüz” Meclis Başkanlığı seçimlerinin iptali için yarın Meclis önünde yapılacak eyleme katılacağını duyurdu

DAÜ BİR-SEN: Halkın hükümete olan güveni kalmamıştır

Yazılı açıklama yapan sendika, Meclis Başkanlığı seçim süreci ve sonrasında yaşananları açıklayacak kelime bulmakta zorlandıklarını belirterek, hükümet edenlerin yaklaşık 2 hafta boyunca 15 kez tekrarlanan oylamada Meclis Başkanını seçemeyince, Meclis’te görev yapan hukukçuların “geçersizdir” görüşlerine rağmen çift mühürlü oyları geçerli sayıp Meclis Başkanı’nın seçildiğini ilan ederek Resmi Gazete’de yayımlattığını hatırlattı.

Sendika açıklamasında, “Sağlık sisteminde yaşanan sorunlar, okullarımızdaki öğretmen eksiklikleri ve okullardaki altyapı eksiklikleri, trafikte yaşanan kazalar, hayatın pahalılığı, ülkede her geçen gün artan yabancı nüfus, hırsızlıklar, giderek artan şiddet olayları ve halkın günlük yaşamda yaşadığı tüm huzursuzlukları görmezden gelen hükümet koltuk kavgası yapmaktadır. Halkın hükümete olan güveni kalmamıştır. Bu bağlamda sendikamız DAÜ BİR-SEN, 28 Ekim 2024 Pazartesi saat 10.30’da eylem yapacak olan sendikalarla birlikte meclis önünde olacaktır” dedi.











Başa dön tuşu