InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yalınkaya: Ülke demokrasisine sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçti




Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, “geçersiz” oyların varlığına rağmen “bitti” denilen Meclis Başkanlığı seçimlerine itiraz etmek için yarın Meclis önünde yapılacka eyleme katılacaklarını duyurdu

Yalınkaya: Ülke demokrasisine sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçti

Yazılı açıklama yapan Yalınkaya, halkın temsil edilmesi gereken yer olan Cumhuriyet Meclisi’nde demokrasinin ayaklar altına alınarak gerçekleştirilen Meclis Başkanlığı seçimlerinin, ne yazık ki ülke demokrasisine sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Yalınkaya, “Önceliği koltuk ve makam olan hükümet partilerinin, göreve geldiklerinden itibaren yaşattıkları rezaletlere ve ülke demokrasisine verdikleri büyük hasarlara artık bir son verilmelidir” dedi.

“Yarın biz de Meclis önündeyiz”

Yalınkaya şöyle devam etti;

“Meclis Başkanını dahi seçmekten aciz olan bu yapının, hukuka ve yasalara göre şaibeli bir seçimle bir adayı ‘seçilmiş’ olarak göstermesi açıkça bu zihniyetin makam uğruna her türlü değeri ayaklar altına almaya hazır olduğunu bizlere ispatlamıştır.

Belediye Emekçileri Sendikası olarak kesinlikle kabul edemeyeceğimiz bu rezalet karşısında, ülkeyi yönetemediği açık olan UBP-YDP-DP Hükümetinin derhal istifa etmesi ve erken seçim kararı alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu çağrımızı daha güçlü bir sesle yapmak üzere 28 Ekim Pazartesi günü 10:30’da Meclis önünde olacağız”











Başa dön tuşu