GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Hristodoulides’in ABD’ye davet edilmesi Türkiye’ye bir sinyal olarak değerlendiriliyor!




Kıbrıs Rum basınının diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides, ABD Başkanı Joe Biden ile üst düzey görüşmeler yapmak üzere 30 Ekim Çarşamba günü Beyaz Saray’ı ziyaret edecek

Hristodoulides’in ABD’ye davet edilmesi Türkiye’ye bir sinyal olarak değerlendiriliyor!

Kıbrıs Rum basınında yer alan haberde, Cumartesi günü gönderildiği bildirilen davet, bölgesel gerginlikler ortasında derinleşen ABD-Kıbrıs ilişkilerini vurguluyor.

Ziyaret, Kıbrıs için diplomatik bir başarı ve Kıbrıs hükümetini resmi olarak tanımayan Türkiye’ye bir sinyal olarak görülüyor.

Analistler, toplantının Doğu Akdeniz’deki askeri iş birliğine ve Kıbrıs’ın yeniden birleşme müzakerelerini yeniden başlatma teklifine yenilenen desteğe odaklanacağını öne sürüyor. Washington’ın Kıbrıs ile uyumu, Rusya ile daha yakın bağlar da dahil olmak üzere Türkiye’nin son dış politika değişimlerine yönelik hayal kırıklığını yansıtıyor.

Ziyaret, ABD’nin Kıbrıs’ın bölgesel güvenlik çabalarına verdiği desteğe olan takdirini pekiştiren bir hamle olarak değerlendirilirken, bölgedeki gerginlikler devam ederken stratejik bir değişime işaret ediyor.











Başa dön tuşu