InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Kolozali: Kamu düzenine siyasi çıkarları karıştıran anlayışın ve çöken sağlık sisteminin acı bir sonucu




Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (Maliye-Sen) Başkanı Kerim Şad Kolozali, Yenidoğan Yoğun Bakımı’nda yaşanan skandalın yıllardır kamu düzenine siyasi çıkarları karıştıran anlayışın ve çöken sağlık sisteminin acı bir sonucu olduğunu vurguladı

Kolozali: Zayıflatılan kamu idaresinin başarısızlığı gözler önündedir

Yazılı açıklama yapan Kolozali, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşanan trajik olayın; bir bebeğin hayatını kaybetmesi, diğer bebeklerin ise sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmasının; ülkedeki derin yönetim sorunlarının bir yansıması olduğunu söyleyerek, bu üzücü olayın yıllardır kamu düzenine siyasi çıkarları karıştıran anlayışın ve çöken sağlık sisteminin acı bir sonucu olduğunu vurguladı.

Kolozali, “Sağlık gibi en temel hizmetlerin dahi yeterli ve güvenli şekilde sunulamadığı bir ortamda, siyasetin etkisi altında zayıflatılan kamu idaresinin başarısızlığı gözler önündedir” dedi.

“Başbakan ve Bakanlar Kurulu ve Sağlık Bakanlığı yönetim kadrosu bu skandalın doğrudan sorumlusudur”

Kolozali açıklamasına şöyle devam etti;

“Başta Başbakan ve Bakanlar Kurulu olmak üzere, Sağlık Bakanlığı yönetim kadrosu bu skandalın doğrudan sorumlusudur. Kamu güvenini zedeleyen bu sorumsuzluğun hesabını vermek onurlu bir davranışın gereğidir; bu nedenle tüm sorumluları derhal istifaya davet ediyoruz.

Maliye-Sen olarak, hayatını kaybeden bebeğimizin ailesine en derin taziyelerimizi sunuyor, diğer bebeklerin bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Halk sağlığı gibi bir konuda böylesine ihmalkar davranan yönetim anlayışının sona ermesi adına, gereken tüm önlemlerin hızla alınmasını talep ediyoruz”











Başa dön tuşu