Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) bugüne kadar ürettiği 27 belgesel ve üç yayınlanmış kitap, 4 serginin yanı sıra kitapların ülke gençliğine ulaştırılması adına önemli bir adım daha attı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 1, 2 ve 3 adlı eserleri Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki liselerdeki öğrencilere ulaştırmak adına Lefkoşa’dan başlamak üzere okullara ziyaretlere başladı
Kadınlara yönelik içeriklerin gelecek kuşaklara aktarımı için çok önemli bir adım
KÖDER’in üretimlerindeki hayatımıza değer katan kadınlara yönelik içeriklerin gelecek kuşaklara aktarılması adına çok önemli bir adım olan Millî Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Dairesi tarafından verilen Kaynak Kitap, Yardımcı Kitap ve Öğretmen El Kitabı olarak kullanılabileceği yönündeki onay sonrasında harekete geçen KÖDER yönetim kurulu, kendi bünyesinde oluşturduğu bir ekip ile okulları dolaşmaya başladı.
Ekingen: Eğitim toplumların gelişmesindeki temel unsur. Lefkoşa’dan başlayarak tüm okullarımıza ulaşmak istiyoruz
KÖDER Başkanı Şenay Ekingen, MEB’in onayı sonrasında yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte harekete geçtiklerini, eğitimin insan ve toplumların gelişimindeki öneminin farkında ve bilincinde olan bir dernek olarak ülkemize birçok alanda çok önemli katkılar yapmış değerli kadınlarımızı genç kuşaklarla buluşturmanın en iyi yolunun örgün eğitim kurumlarından yani okullardan geçtiğine inanarak basılan 3 kitabı okul idarelerine ve ilgili öğretmenlere ulaştırmaya başladıklarını kaydetti.
“Müdürlerimiz ve ilgili öğretmenlerimizin kitaplarımıza yönelik sıcak ve ilgili yaklaşımları bizler için çok değerli”
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir. Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünden yola çıkarak gerek ürettikleriyle, gerek çalışmalarıyla gerekse topluma kattıklarıyla her biri döneminin aydınlık karakterlerinden olan değerli kadınları gençlerle buluşturacak olmanın heyecanı içerisinde okul yönetimleriyle teker teker buluşmaya başladıklarını vurgulayan Başkan Ekingen, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Müdürlerimiz, okul yönetimleri ve ilgili öğretmenlerimizin kitaplarımıza yönelik sıcak ve ilgili yaklaşımları bizler için çok değerli ve ülkemizin kültürel belleğinin oluşmasında önemli yere sahip olduğuna inandığımız kadınlarımızın gençlerle buluşması adına çok umut verici. Bu listede şu anda Mesleki Teknik Liseleri yoktur ama onunla ilgili de başvurumuzu yaptık. Amaç tüm gençlerimize ulaşmaktır.
Gençleri gelecek kuşaklara hazırlayan öğretmenlerimize bu aydınlık yolda bizler de KÖDER ailesi olarak ihtiyaç duyulan her noktada katkı yapmaya hazırız. Kitaplarımızın Bakanlığa bağlı okullarda Kaynak Kitap, Yardımcı Kitap ve Öğretmen El Kitabı olarak kullanılmasına, Millî Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Dairesi tarafından verilen onay yazısında değinilen “İlgili kitaplar , kültürel bellek açısından taşıdığı önem dikkate alınıyor, insanî değerleri, vefa, saygı ve sevgiyi temsil eden, topluma katkıda bulunan kadınlarımıza sadakat gösteren KÖDER, bu çalışmalarını, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütüyor ve her biri kahramanlık özelliği taşıyan kadınlarımızın hikâyelerini, fotoğraflar ve sergilerle zenginleştirmektedir” ifadesi kapsamında kitaplar öğretmenlerimizin geniş kullanım alanlarına da imkan sağlayıcı niteliktedir” dedi.