
Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), bu akşam Lefkoşa’da atanmış UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti ve Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından topluma dayatılmaya çalışan “başörtüsü tüzüğü” konusunda yapılacak eyleme destek belirtti ve halkı eyleme katılmaya çağırdı
KSP: Amaçları Kuzey Kıbrıs’taki Kemalist laik sistemin T.C. himayesinde devam etmesini sağlamaktır
KSP Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, orta okullarda başörtüsü takmayı insan hakkı olarak lanse etme girişimleri eleştirildi.
“Sosyal demokrat ve Kemalist laik kesimler sorunun bir demokrasi sorunu olduğunu öne sürerlerken Kuzey Kıbrıs’ta var olan rejimin burjuva demokrasisi bile olmadığını gizlemeye çalışıyorlar. Amaçları Kuzey Kıbrıs’taki Kemalist laik sistemin T.C. himayesinde devam etmesini sağlamaktır” görüşünü vurgulayan KSP, destek belirttiği eylemin, sadece başörtüsü ile sınırlandırılmasının yanlış olduğunu, “demokrasi ve laiklik için emperyalizme karşı bayrak açmaları” gerektiğini kaydetti.