Kassianidou, simge olarak bilinen “Paralimnitissa sesinin” önemine dikkat çekti

Kıbrıs Cumhuriyeti UNESCO Ulusal Komisyonu, ülkenin geleneksel müzik seslerinin UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi‘ne dâhil edilmesi için adaylık başvurusunda bulundu
Adaylık dosyası kısa süre önce sunuldu
Kıbrıs Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Vasiliki Kassianidou, Paralimni‘de düzenlenen “Sesler ve Anılar” Geleneksel Kültür Festivali ile “Aziz George ve Paskalya’nın Sesleri ve Anıları” sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, adaylık dosyasının kısa süre önce UNESCO’ya sunulduğunu duyurdu.
Kassianidou, Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasının korunması, tanıtılması ve değerlendirilmesi için ulusal bir strateji yürütüldüğünü ve bu kapsamda mirası yaşatan kurumların aktif olarak desteklendiğini belirtti. Kültürel kimliğin günlük yaşamın yanı sıra, insanları bir araya getiren özel anlar ve ortak ifade biçimleriyle şekillendiğini vurguladı.
Paralimni ve Kokkinochoria bölgesinin, şair ve müzisyenleriyle uzun bir geleneğe sahip olduğunu ifade eden Kassianidou, bölgenin zengin müzik kültürünün simgesi olarak bilinen “Paralimnitissa sesinin” önemine dikkat çekti.
Kıbrıs’ın geleneksel müzik sesleri, daha önce 2019 yılında ülkenin Ulusal Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne eklenmişti. UNESCO’ya yapılan bu yeni başvuru, Paralimni-Derynia Belediyesi gibi yerel kurumlar tarafından da aktif olarak destekleniyor.