
TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Al-Hadda‘yı taşıyan ve Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan özel jetin Haymana yakınlarında düştüğünü doğruladı. Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu
Yerlikaya: Uçağın enkazına ulaşıldı
Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mohamed Ali Ahmed Al-Haddad ile birlikte 5 kişilik ekibini taşıyan uçakta 1 kabin memuru ve 2 pilot bulunuyordu.
Al-Hadda, bugün TC Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etmişti.

Yerlikaya ilk açıklamasında, “Bu akşam saat 20.10’da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan, kuyruk numarası 9H-DFJ olan Falcon 50 tipi iş jetiyle saat 20.52 itibarıyla irtibat kesilmiştir.
Söz konusu uçaktan Haymana civarında acil iniş bildirimi alınmış; ancak sonrasında uçakla yeniden temas sağlanamamıştır.
Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Muhammed Ali Ahmed AL-Haddad’ın da aralarında bulunduğu uçakta beş yolcu bulunmaktadır” demişti.
Yerlikaya’nın yaptığı son açıklamaya göre, uçağın enkazına ulaşıldı. Yerlikaya şunları yazdı;
“Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan uçağın enkazına Haymana ilçesi Kesikkavak Köyü’nün 2 km. güneyinde Jandarmamız tarafından ulaşılmıştır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir”
Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı
TC Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uçağın düşmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, bu kapsamda 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
Dibeyde: Vefat haberini derin bir kederle aldık
Al Arabiya’nın aktardığına göre, Libya’nın geçici Ulusal Birlik Hükümeti’nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe Libya Genelkurmay Başkanı ve beraberindeki 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Dibeybe, şunları söyledi:
“Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Mohamed Al-Haddad ve beraberindekilerin vefat haberini derin bir üzüntü ve kederle aldık. Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Al-Fayturi Gharib, Askeri Üretim Direktörü Tuğgeneral Mahmoud Al-Qatiwi, Libya Ordusu Genelkurmay Başkanı Danışmanı Mohamed Al-Asawi Diab, Genelkurmay Başkanı Medya Ofisi Fotoğrafçısı Mohamed Omar Ahmed Mahjoub Türkiye’nin başkenti Ankara’ya yaptıkları resmi geziden dönüş yolunda trajik bir kaza sonucu hayatını kaybetmiştir.
Bu trajik kayıp, ülkemiz, ordumuz ve tüm halkımız için büyük bir kayıptır, çünkü ülkelerine sadakat ve özveri ile hizmet eden, disiplin, sorumluluk ve ulusal bağlılığın örnekleri olan insanları kaybetmiş bulunmaktayız.
Kaybettiğimiz kişilerin ailelerine ve silahlı kuvvetlerdeki silah arkadaşlarına en derin taziyelerimizi ve içten duygularımızı sunuyoruz. Yüce Tanrı’dan onları merhametiyle kuşatmasını, cennetinde onlara yer vermesini ve ailelerine ve sevdiklerine sabır ve teselli vermesini diliyoruz”



















