InstagramKıbrısManşetSiyaset

Karaoğulları: Düşmanlıkların önüne set kuracak unsur; gerçek bir barış ve çözümdür







Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ahmet Karaoğulları, Kıbrıs‘ın bölünmesine sebep olan; paylaşmayan, adil, barışçı olmayan söylem ve eylemlerin günümüzde de devam ettirilmek istenmesinin; zaten barut fıçısına dönen Orta Doğu sarmalına adım atmak anlamına geldiğini vurguladı. Karaoğulları, KTOEÖS olarak bu kindar, faşistçe davranışlar, savaş çığırtkanlığından uzaklaşıp aklıselim uzlaşı, iş birliği yöntemlerine dönülmesi çağrısını yinelediklerini belirtti

Karaoğulları: NATO’ya göz kırpan Hristodulis yönetimi faşist anlayışları besleyip kışkırtıyor

Yazılı açıklama yapan Karaoğulları, barut fıçısına dönen Orta Doğu’da masum çocuklar ve sivillerin İsrail-Amerika tarafından katledildiğine işaret ederek, yaşanan bu genel savaşı tetikleyen, büyüten ana unsurlardan birinin; kanlı emperyalist çıkarcı Amerika-İsrail talepleri olmasına rağmen bölge ülkelerinin içinde bulunduğu durumun, yönetimlerinin vizyonsuzluğunun, teröre, aşırı milliyetçiliğe, mezhepçiliğe, radikalizm ve köktendinciliğe, faşist yapılara müsamaha edilmesine bağlı yükselen ırkçılık olduğunu vurguladı.

Karaoğulları, “Maalesef adamızda da açıkça silahlanmayı destekleyen, Amerika- İsrail ile gizli veya açık ittifaklar kuran, NATO’ya göz kırpan Hristodulis yönetimi Elam ve benzeri faşist anlayışları, örgütleri, bireyleri beslemekte ve kışkırtmaktadır” dedi.

“Kuzeyde de bazı faşist çevreler çözüm iklimine dönülmesini engellemek için çaba harcıyor”

Karaoğulları şöyle devam etti;

“Kıbrıs’ın kuzeyinde, Kıbrıs Türk toplumunun büyük çabası ile federasyona düşman bir iktidar anlayışının seçimi kaybetmesinin ardından beklenen çözüm iklimi hiç istenmeyen bir biçimde gerginliğe doğru yol almaktadır.

Kuzeyde de bazı faşist çevreler bu çözüm iklimine dönülmesini engellemek için sürekli çaba harcamaktadır. Orta Doğu’da yaşanan bunca acıdan ders alması gereken bazı sorumsuz yöneticiler; halklara kin ve nefret aşılamakta, ortamı ateşlemekte ve çözüm, barış dili yerine düşmanca, tehdit dolu eylem ve söylemlerde bulunmaktadır.

“Aklıselim uzlaşı, iş birliği yöntemlerine dönülmesi çağrımızı yineliyoruz”

Son günlerde Kıbrıs’ın güneyinde arka arkaya atılan taşlar, yakılan bayraklar her iki tarafta da var olan kafatasçı faşistlere tehlikeli fırsatlar oluşturmaktadır. Yaklaşık 70 yıldır psikolojik olarak bölünmeyi sağlayan tedhiş hareketleri son 52 yılda da dikenli tellerle yurdumuzun bölünmesine neden olmuştur.

Bugünkü bölünmeye sebep olan, paylaşmayan, adil, barışçı olmayan söylem ve eylemlerin günümüzde de devam ettirilmek istenmesi; zaten barut fıçısına dönen Orta Doğu sarmalına, savaşına adım atmak anlamına gelmektedir. Yönetenlerin, elitlerin halkları savaşa, düşmanlığa götüren bu müsamaha, körlük durumu geç olmadan barışçıl çabalara döndürülmelidir.

KTOEÖS olarak bu kindar, faşistçe davranışlar, savaş çığırtkanlığından uzaklaşıp aklıselim uzlaşı, iş birliği yöntemlerine dönülmesi çağrısını yineliyoruz.

“Düşmanlıkların önüne set kurabilecek temel unsur; gerçek bir barış ve çözümdür”

Derhal barış, çözüm için BM parametrelerinde adım atılarak adamızdaki bu bölünmenin ortadan kalkacağı gerçek bir paylaşım, işbirliğinin yaratılarak halkların kardeşliğinin tesis edilebileceği bir federasyon çözümü için hareket edilmesi çağrısının ivediliğini hatırlatmaktayız.

Bugünün faşist, basiretsiz yönetim anlayışını fırsat bilen düşmanlıkların önüne set kurabilecek temel unsur, gerçek bir barış ve çözümdür. Buna ulaşmak zor, zahmetli olsa da bunun aksinin adamız, bölgemiz için yeni bir felaket olacağı açıktır”













Başa dön tuşu