İzcan: Erdoğan iktidarı despot bir yönetim olarak tarihe geçecektir

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye’de ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi‘ne (CHP) yönelik “mutlak butlan” kararının ardından, CHP Genel Merkezi’nin polis şiddeti ile boşaltılmasından üzüntü duyduklarını açıkladı
İzcan: Erdoğan iktidarının ustaca organize ettiği darbe girişimi
Yazılı açıklama yapan İzcan, “CHP’de yaşananlar Erdoğan iktidarının ustaca organize ettiği darbe girişimidir. İktidarı kaybedeceğini anlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi yok etmeye karar vermiştir” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP iktidarı ile işbirliği yapmasının utanç verici olduğunu dile getiren İzcan, “küçük olsun, benim olsun” anlayışının Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren ve gözünü kırpmadan zindanlarda yatan yoldaşlarımıza karşı ihanet olduğunu söyledi.
“Halka rağmen iktidar olunmaz”
“Halka rağmen iktidar olunmaz” diyen İzcan, AKP iktidarının meşruiyetini yitirdiğini, halkına zulmeden despot bir yönetim olarak tarihin çöplüğünde yerini alacağını vurguladı.
Türkiye’de özgürlük mücadelesi veren kardeş Türkiye halkı ile dayanışmasını yineleyen İzcan, tüm demokrasi güçlerini tek yumruk olarak faşizme karşı direnmeye çağırdı.



















