KıbrısManşet

İoannou: Yeni önlemler 1-15 Şubat tarihleri için geçerli


Rum Sağlık Bakanı Konstantinos İoannou, kamu ve özel liseler ve mesleki okulların son sınıfları (lise üç) ile ilkokullar ve büyük mağazalar ile Alış Veriş Merkezleri AVM/Mall dâhil perakende ticaret yerlerinin 8 Şubat tarihinde yeniden faaliyetlerine başlayabileceklerini söyledi

“Yeni tedbirler paketi 1-15 Şubat tarihleri için geçerli olacak”

Bakanlar Kurulu’nun çarşamba günkü oturumunun ardından açıklamada bulunan Bakan İoannou,, yeni tedbirler paketinin 1-15 Şubat tarihleri için geçerli olacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu, Kovid-19 için uygulanan sınırlayıcı tedbirleri azaltmaya yönelik kararlar almak için çarşamba günü toplandı.

“Amacımız normal günlük hayatımıza güvenilir şartlarda dönmektir”

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı‘na bağlı uzmanlar komitesinin başkanı Konstantinos Tsioutis’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı İoannou, tedbirlerin gevşetilmesi için adadaki bugünkü epidemiyolojik duruma ve özellikle hastanelerdeki yoğun bakım birimlerinde tedavi gören hasta sayısına önem verildiğini vurguladı.

Bakan, devamla, risk hareketlerinden kaçınılması gerektiğine işaret ederek “amacımız normal günlük hayatımıza güvenilir şartlarda dönmektir” dedi ve yeniden faaliyete girecek olan şirketler ile iş yerlerindeki personeline hızlı testlerin yapılmasını “önemli bir silahımız” diye tarif etti.

“Mart 2021’in sonuna kadar 100 bin vatandaş aşılanacak”

Kiliseler, büyük mağazalar ve AVM’ler dâhil perakende ticaret ve arkeoloji alanlarının yeniden açılacağını ancak protokollerin uygulanması ve gerekli testlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bakan, “amacımız mart ayının başına kadar 80 yaş ve üstü kişiler ile sağlık alanında çalışanlarının Kovid-19’a karşı aşılanmalarıdır ve böylece Mart 2021’in sonuna kadar 100 bin vatandaş aşılanacak” dedi.











Başa dön tuşu