KıbrısManşet

Bir Maraş açıklaması da Arıklı’dan!


Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu‘nun yaptıkları Maraş açıklamaları sonrası bir açıklama da Ekonomi ve Enerji Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı‘dan geldi

Arıklı:  Vakfın gayri menkullerinin acil bir şekilde tamiratını yapacağız

Arıklı, Maraş’taki kamu mallarının hızla kullanıma açılması gerektiğini söyledi. YDP Başkanlık Divanı, dün Kapalı Maraş’ı ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in de eşlik ettiği ziyarette, özellikle tamiratı tamamlanan Bilal Ağa Mescidi ile ilgilenen Arıklı, Bilal Ağa Mescidinin de içinde bulunduğu Vakfın 1821 tarihinde kurulduğunu belirterek, “Bu Vakfın arazisi üzerinde 1 adet mescit, 7 adet dükkan, 2 adet kahvehane, 1 adet ev, müştemilatı vardır. Vakıflar idaresi olarak bu Vakfın gayri menkullerinin acil bir şekilde tamiratını yapacağız” dedi.

“Bilal Ağa Vakfı’ndan yola çıkılmalı”

Maraş’ın Vakıf arazisi olduğu gerçeğini kanıtlamak için Bilal Ağa Vakfı‘ndan yola çıkılması gerektiğini iddia eden Arıklı, şunları dile getirdi:

“Arkasından süratle Maraş’taki kamu mallarını halkın kullanımına açmalıyız. Bu kamu malları üzerinde adanın 2 sahibinden biri olan Türklerin de hakkı var. Bu hakkı kullanmamızı BM dahil hiç kimse engelleyemez.”











Başa dön tuşu