KıbrısManşet

Elmalı: Sözleşmeli öğretmenler alınıp, farklı yol izlenebilirdi


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu‘nun Lefkoşa Türk Lisesi ile Lapta Yavuzlar Lisesi‘ndeki bazı sınıflarda seyreltilmiş eğitim uygulanacağı açıklaması sonrası, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı‘dan “En ucuz ve en pratik yöntem seçildi” tepkisi geldi

Elmalı: Önceliğimiz bu değil

Amcaoğlu’nun açıklaması sonrası Özgür Gazete’ye konuşan Elmalı, önceliğin bu yöntem olmadığını söyledi. “En pratik ve en ucuz yöntem seçildi” vurgusunu yapan Elmalı, sağlıksız ortamın kalkacağını; fakat adaletsizliğin geleceğini söyledi.

Bazı öğrencilerin haftanın 5 günü eğitim görecekken, bazılarının ise 2-3 gün göreceğini ifade eden Elmalı, eğitimde fırsat eşitsizliğinin oluşacağını söyledi. 

“Sözleşmeli öğretmen alımı yapılmalı”

Pandemi nedeniyle sözleşmeli öğretmen alımı yapılması gerektiğini anlatan Elmalı, “Sınıflar 25 kişilik olmalı. Sözleşmeli öğretmenlerle birlikte iki grup şeklinde eğitimde devam edilebilirdi. Bir grup sabah, diğer gurup ise akşamüzeri eğitim görecekti” dedi.

90 öğretmen eksikliği bulunduğunun altını çizen Elmalı, “Bunun birlikte 32 muavin, 10 da müdür eksikliği var” dedi.

“Yığılma var”

Bakan Amcaoğlu’nun yazdığı yazılarla, bazı okullardan bazı okullara öğrenci aktarımı yapıldığını söyleyen Elmalı, dengesizlik ve sıkıntı yaratılıyor. Bazı okullarda yığılma var” dedi. 











Başa dön tuşu