KıbrısManşet

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Hınçal’dan Kişmir’e destek ziyareti


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçe Başkanı Evrim Hınçal ve beraberindeki heyet, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e destek ziyaretinde bulundu

Hınçal: Kişmir’e yapılanlar antidemokratik bir zihniyetin ürünüdür

Ziyarette konuşan Hınçal, Kişmir’in ‘güvenlik’ gerekçesiyle Türkiye’ye alınmamasının antidemokratik zihniyetin bir ürünü olduğunu söyleyerek, Kişmir ve aynı muameleye tabi tutulan tüm Kıbrıslıtürklerin yanlarında olduklarını vurguladı.

Baskıcı ve ifade özgürlüğüne tahammül olunmayan bir süreci, özellikle 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıklarını hatırlatan Hınçal, “Kıbrıslıtürklere yapılan bu ayrılıkçı tutum kabul edilemez” dedi.

“Kıbrıs Türk toplumu adına utanç verici”

Hükümet kanadından konuyla ilgili destek yerine adeta AKP Hükümeti’nin bu tutumuna alkış tutan açıklamalar geldiğine işaret eden Hınçal, bunun Kıbrıs Türk toplumu adına da utanç verici olduğunu belirtti.

Hınçal, “Düşünce ve fikirlerimiz farklılık gösterebilir ancak bu gibi baskılara hep birlikte ses yükseltilmesi ve örgütlü şekilde mücadele edilmesi gerekiyor. Biz TDP olarak Kıbrıs Türk toplumunun iradesini temsil etmeye daha da güçlü şekilde devam edeceğiz” dedi.

Kişmir: Net ve açık destek görmek daha güçlü hissettiryor

Hınçal’dan sonra söz alan Kişmir de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kişmir, “Net ve açık destek görmek daha güçlü hissettiryor. Bizler korkmadan yazmaya ve konuşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda sizlerin yanımızda olduğunu bilmek de ifade özgürlüğü açısından çok kıymetli” dedi.

TDPHeyeti Kişmir’e ‘Daha çok yazman ve konuşman dileğiyle’ diyerek bir de kalem hediye etti.











Başa dön tuşu