KıbrısManşet

Barış: Kıbrıs’ın kuzeyi bir arka bahçe, bir kalın bağırsak


Gazeteci Ulaş Barış, Başbakan Ersan Saner‘in video skandalından 15 saat sonra açıklama yapmasının hem videonun daha çok yayılmasına hem de kanaatin gelişmesine olanak sağladığını söyledi

Barış: Saner’in olaya tepkisi bayağı gecikti

Özgür Web TV’de Ali Kişmir‘in Soru-Yorum programına katılan Barış, Başbakan Ersan Saner’in video yayınlandığı zaman olaya olan tepkisinin bayağı geciktiğini söyledi.

“Ben hemen bir tepki gösterilmesini bekliyordum açıkçası” diyen Barış, Saner’in videodan 15 saat sonra açıklama yaptığı için bu 15 saatlik süre içerisinde hem videonun daha çok yayıldığını hem de kanaatin geliştiğini ifade etti.

“Kıbrıs’ın kuzeyi bir arka bahçe, bir kalın bağırsak”

Bir Başbakanın, kendi kişiliğini böyle sorumsuzca ortaya atmaması gerektiğini vurgulayan Barış, her ne kadar konuşmak ve istemese de, burada kamusal bir durum olduğuna dikkat çekti.

Barış, “Sedat Peker’in videoları 4 buçuk aydır Türkiye’de deprem yarattı ve hala daha da yaratmaya devam ediyor. Şimdi de sıra Kıbrıs’a geldi. Tabi sonuçta Kıbrıs’ın kuzeyi bir arka bahçe, bir kalın bağırsak” ifadelerini kullandı.

“Video gerçekse Saner’in mesleğine devam etmesi söz konusu olamaz”

Kıbrıs’ta gelinen durumun gazeteciler tarafından da çok endişe verici olduğunu vurgulayan Barış, videonun yalan olması durumunda, bunu yayanların da hızla yargı önüne çıkarılması gerektiğini savundu.

Barış, “Eğer değilse, bu noktada Ersan Saner’in mesleğine devam etmesi söz konusu olamaz. Bu olayların temizlenebileceği hakkında çok ümitli değilim. Bu işin esas kaynağının Türkiye üzerinden olduğunu düşünüyorum. Sedat Peker ‘videolar elimde’ diyor. O videoların ona nasıl gittiği de belli değil ancak bunu ispatlayacağını da düşünüyorum ben” dedi.

Özgür Gazete











Başa dön tuşu