KıbrısManşet

KTGB: Ceza Yasası’ndaki “müfsit yayınlar” başlığı kapsamında yasal değişiklik yapılmalı


Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), gazetemizin yazarlarından Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı 10 yıl hapis öngörülen Ceza davası açılmasının, düşünce ve ifade özgürlüğüne tehdit olduğunu vurguladı

KTGB: Bu dava düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına karşı tehdittir

Yazılı açıklamada bulunan KTGB Yönetim Kurulu, hükümet, siyasi partiler ve milletvekillerine hitaben yayınladığı deklarasyonun üzerinden daha 1-2 saat geçmeden, orada aktarılan endişelerin hayat bulmaya başlamasından duyduğu rahatsızlığa vurgu yaparak, gazeteci Ali Kişmir’e yazdığı bir makaleden dolayı hapislik istemiyle dava açıklamasına tepki gösterdi.

KTGB üyesi, Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir’in bir buçuk yıl önce kaleme aldığı makalesine bugün Askeri Suç Yasası kapsamında 10 yıla kadar hapislik istemiyle dava açılmasına tepki gösteren KTGB, bu davayı düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına karşı tehdit olarak gördüğünü kaydetti.

“Ceza Yasası’ndaki müfsit yayınlar başlığı kapsamında yasal değişiklik yapılmalı”

KTGB Yönetim Kurulu açıklamasının devamında, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından gazetecilere yönelik ceza davalar açılmasını kabul edilemez bulduğunu vurguladı.

Birlik açıklamasında, bugün kamuoyu ile paylaşılan deklarasyonda talep edildiği gibi, gazetecilere ceza davası açılmasına gerekçe gösterilen Ceza Yasası’ndaki “müfsit yayınlar” başlığı kapsamında yasal değişikliğin yapılması beklentisini yineledi.

Farklı düşünceleri ifade etmenin gazetecilik mesleğinin temelini oluşturduğuna dikkat çeken Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, çok sesliliğin Kıbrıs Türk demokrasisi için de olmazsa olmazlardan biri olduğu vurguladı.











Başa dön tuşu