KıbrısManşet

“Savaş suçlarının değil savaşın kendisinin suç olduğu bir dünya istiyoruz”


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Dış İşler Komitesi tüm devletleri, tarihi sadece “kazanamadıklarının” duygusallığı içinde okumaya değil, küresel felaket tecrübelerinin bir dersi olarak okumaya çağırdı

“Savaş suçlarının değil savaşın kendisinin suç olduğu bir dünya istiyoruz”

TDP Dış İşler Komitesi’nden yapılan açıklama şöyle;

“TDP, demokrasinin, insan haklarının, barışın ve huzurun destekçisi ve savunucusu bir siyasi parti olarak Ukrayna’da göz göre göre inşa edilip yaşanmakta olan süreci büyük bir endişe ile izlemektedir.

Dünyada barış ütopik bir talep gibi duyulsa da bu ütopya gerçek olmadan bu savaşlar bitmeyecek. Her nerede demokrasi ve insan hakları yolunu bulacak olsa, baskı ve zulümle sadece kendi şahsi menfaatlerini korumak için halkı milli duygularla gaza getirip manipüle eden diktatörler, “barış” adını da kirleterek savaş çıkarmaya ve bundan beslenen çıkar gruplarını tatmin etmeye devam edecekler.

“Rusya’yı hemen bu akıl dışı işgale son vermeye çağırıyoruz”

İnsanlık, daha önce süpergüçlerin sadece kendi çıkarlarını düşünerek yürüttüğü dış politikaların acılarını zaten çekmiştir. Çağımızda yine aynı felaketlere ihtiyacımız yoktur. Bizler tüm devletleri, tarihi sadece, “kazanamadıklarının” duygusallığı içinde okumaya değil, küresel felaket tecrübelerimizin bir dersi olarak okumaya çağırıyoruz.

Bu süreçte yerel ve küresel basının görevi dünyada barış talep ederek barışa hizmet etmektir. Bizler de bunu talep etmekten çekinmemeliyiz. Tüm sorunların diyalog ile çözülebileceği bir dünya adına, bu anlamsız savaş durdurulmalıdır. Rusya’yı hemen bu akıl dışı işgale son vermeye ve tüm tarafları da uluslararası hukuka uygun davranmaya çağırıyoruz.











Başa dön tuşu