KıbrısManşet

Derya: Çakma gestapoculuk yapmadan önce, o makama nasıl ve niye atandığınızı açıklayın


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in dün yapılan eylemde TC‘ye yönelik yapılan “işgalci” nitelemesine yönelik dava açmasına tepki göstererek, düşünce ve ifade özgürlüğünün Anayasa tarafından güvence altına alınmış en temel haklardan biri olduğunu hatırlattı

Derya: Üstel, kuklacısına yaranmak için pankart açan bir grup genci polise vermeye kalkıyor

Soyal medya hesabından açıklama yapan Derya, Meclis tarafından onaylanan ve mevuatın parçası olan BM Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi’nin de insanların siyasi görüşlerini özgürce ortaya koyma haklarını garanti ettiğini söyleyerek, AİHM’in bu konudaki içtihatlarının da açık olduğunu belirtti.

“Adı Jet Skandalı ile anılan, kendi partisinin kurultayında sonuncu geldiği halde atama yoluyla Başbakan yapılan şaibeli Ünal Üstel, kuklacısına yaranmak için pankart açan bir grup genci polise vermeye kalkıyor!” diyen Derya,  herkesin, hakaret içermediği müddetçe düşüncesini ifade etmekte özgür olduğunu vurguladı.

“Yurttaşlar ne düşüneceğini size soracak değil!”

Derya, “Yurttaşlar ne düşüneceğini size soracak değil! Çakma gestapoculuk yapmadan önce, hakkınızdaki şaibeleri temizleyin, o makama nasıl ve niye atandığınızı açıklayın. Ama en önemisi demokrasiyi, tahammülü ve insan olmayı öğrenin!” dedi.











Başa dön tuşu