KıbrısManşet

Derya: Toplumumuza hakaret edenlere nezaketle karşılık vermemiz mümkün değil




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın protokolü eleştirenlere karşı sarf ettiği “ihanet, gaflet ve dalalet içindeler” sözlerine sert çıktı

Derya: Bu insanlar mıdır hain?

Meclis‘te dün yaptığı konuşmayla Oktay’ın “hain” ifadelerine cevap veren Derya, şu soruları soru;

“Bu ülkede ailesinden kayıp yakını olan Kudret Özersay mıdır hain? Ailesi göç eden ve savaş mağduriyeti yaşamış olan Tufan Erhürman mıdır hain? Babası bu devleti kurmakla övünen Serdar Denktaş mıdır hain? Ailesinde kayıplar ve Mücahitler bulunan ve Kıbrıs Türk toplumunun farklı siyasi partilerinde ve sendikalarında örgütlenmiş, sağcısı solcusu fark etmeksizin, bu ülke için mücadele etmiş insanlar mıdır hain?”

“Cümle içinde kullandığınız şehitler bizim kayıplarımızdır”

“Yapmayın! Hangi şehit edebiyatından bahsediyorsunuz?” diyen Derya, cümle içinde kullanılan şehitlerin Kıbrıs Türk toplumunun aile bireyleri ve kayıpları olduğunu, üzerine basılacak, hamaset yapılacak bir konu olmadığını belirtti.

Derya, “Kayıplar üzerine kurulu bir hayatımız var bizim. Bizim, toplumumuza böyle hakaret edilmesine müsaademiz yoktur. Tüm vekiller olarak; bunu hepimizin birlikte söylemesi gerekiyor” dedi.

“Bu saatten sonra toplumumuza hakaret etmesine nezaketle karşılık vermemiz mümkün olmayacaktır”

Şehit edebiyatı yaparak birilerinin toplumu devleti en çok sevenler, ötekilerin vatan haini gibi lanse edildiği kutuplaştırıcı bir dile ihtiyaç olmadığını belirten Derya, UBP’li vekillere seslendi;

“Müsaademiz yoktur bu toplumsal bütünlüğün bozulmasına. UBP’li arkadaşlardan rica ediyorum; bundan sonra toplumumuza böyle hakaret edilmesine müsaade etmeyin, hiç birimiz bunu hak etmiyoruz, ne sağcısı ne solcusu. İki devlet arasında bir kardeşlik ilişkisi olacaksa ve bir saygı ilişkisi talep ediliyorsa, bizim de bu saygıyı talep etme hakkımız vardır. Kimsenin bu saatten sonra toplumumuza, sırf doğru şeyleri söylediği için hakaret etmesine nezaketle karşılık vermemiz mümkün olmayacaktır” dedi.











Başa dön tuşu