KıbrısManşet

Anastasiadis: Çözümün sağlayacağı perspektifleri düşünün, mümkün olmayan taleplerden vazgeçin


Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorunu konusunda tek çözümün, iki bölgeli ve iki toplumlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun bir federasyon olduğunu vurgulayarak, Türk yönetimine mümkün olmayan taleplerden vazgeçmeleri çağrısı yaptı

Anastasiadis: Bizim için tek seçenek; iki bölgeli, iki toplumlu, BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun bir federasyon

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre; 2023’te görev süresi bitecek olan Anastasiadis, adayların Başkanlık seçimlerine dönük çalışmalarının merkezine Kıbrıs sorunu ve özellikle Crans Montana’yı almaları sebebiyle bu konudaki bilinen görüşünü yineledi.

Anastasiadis, “Bizim için tek bir seçenek var. O da iki bölgeli, iki toplumlu, BM Güvenlik Konseyi kararlarında kaydedildiği şekliyle siyasi eşitliği olan, işleyebilir ve sürdürülebilir devleti gündeme getirecek federasyondur” diyerek, böyle bir çözümle; toprak bütünlüğünü ve tam egemenliğin, Türk askerinin çekilmesinin ve garanti sisteminin tasfiyesinin sağlaması gerektiğini ekledi.

Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere “mümkün olmayan taleplerden vazgeçmeleri” çağrısı da yaparak, “Vatanı birleştirecek bir çözüm ihtimalinin sağlayacağı perspektifleri düşünmelerini” istedi.











Başa dön tuşu