KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: “Güneş altında çalışma yasağı” bir kandırmacadır


Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, belli saatlerde “güneş altında çalışma yasağı” kararının toplumun gazını almak için uygulandığını, daha önce 12.00-16.00 olan saat kapsamının da 14.00-16.00’ya çekildiğini belirtti

Rahvancıoğlu: “Güneş altında çalışma yasağı” bir kandırmacadır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan, “güneş altında çalışma yasağı”nın bir kandırmaca olduğunu, bu kararın “açık havada” çalışmayı yasaklamadığını, sadece “güneş altında” çalışmayı yasakladığını belirtti.

Rahvancıoğlu, “Yani çöp kamyonunda, inşaatın gölgesinin vurduğu tarafında çalışmak yasak değil. İkisi arasındaki farkı anlamak isteyenler, saat 14:00’da ‘gölgede’ harç yoğurarak daha iyi anlayabilir” dedi.

“Kamuoyunun gazını almak için uygulanan bir karar”

2015 yılından beri uygulanmakta kararın tek amacının kamuoyunun gazını almak olduğunu söyleyen Rahvancıoğlu, önceki yıllarda “12:00-16:00 saatleri arasında güneş altında çalışmayı” yasakladığını, şimdi onun da çok görüldüğünü ve 14.00-16.00 saatleri arasına çekildiğini kaydetti.

Rahvancıoğlu, “Sermaye 2 saatin hesabını yapıyor. İnşaat sermayesinin yönettiği bir ülkede yaşıyoruz. Ne resmi tatillere uyuluyor, ne asgari ücrete, ne sosyal yatırım zorunluluğuna, ne yeşil alan ihtiyacına ne de insan sağlığına. Dizginsiz, kuralsız, insafsız bir sermaye rejimi bu ve sadece emekçilerin örgütlenmesi ile emekçilerin mücadelesi ile emekçilerin bilinçlenmesi ile değişebilir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu