Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Yeltekin: Bu yılki tüm hasılat birilerine peşkeş çekiliyor!


Vakıflar İdaresi‘nde örgütlü Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), Güzelyurt‘ta Vakıflar İdaresi’ne ait Fazıl Polat Paşa diye anılan yaklaşık 960 dönümlük narenciye bahçelerinin yok pahasına kiralanmak üzere olduğunu duyurdu

Yeltekin: Bahçenin doğrudan gelir desteği yıllık yaklaşık 2 milyon TL…

BASS adına açıklama yapan Genel Sekreter Ali Yeltekin, Vakıflar İdaresi’ne ait Güzelyurt’taki Fazıl Polat Paşa olarak bilinen 960 dönümlük bahçelerin peşkeş çekilmek üzere olduğunu belirtti.

Bahçelerin yıllık doğrudan gelir desteğinin yaklaşık 2 Milyon TL (yaklaşık 47.000 STG) olduğunu kaydeden Yeltekin, 2017’den 2022 yılına kadar 3000-3500 ton ürün ve bu ürünlerden yaklaşık 200.000-250.000 STG yıllık net kar elde edildiğini vurguladı.

Yeltekin, bahçelerin verimliliğinin yüksek olmasına karşı, Vakıflar İdaresi’nin herhangi bir taban fiyat belirlemeyerek Fazıl Polat Paşa bahçelerini peşkeş çekmeye hazırlandığı uyarısında bulundu.

“Bu yılki tüm hasılat birilerine peşkeş çekiliyor”

BASS Genel Sekreteri Yeltekin, idarenin bahçeleri kiralamak için yıllık olarak ortaya koyduğu rakamın 60.000 STG olduğunu aktararak, bu rakamın bahçe kiracısının devletten aldığı narenciye teşvikiyle aynı rakama geldiğini, bunun da her türlü altyapısı olan 960 dönümlük narenciyenin bu yılki tüm hasılatının birilerine peşkeş çekilmek istediğini gösterdiğini söyledi.

Genel Sekreter Yeltekin, BASS olarak konu ile ilgili Sayıştay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını kamuoyu ile paylaştı.











Başa dön tuşu