Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısÖzgür Doğa Özgür ÇevreSiyasetSürmanşetYaşam

“Belediye Derhal Müdahale Etmeli”


Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’dan kendi sınırları içerisinde yer alan plajlarda; kıyı sorunları, plajlara erişim ve plajlarda verilen hizmet ücretleri ile alakalı sorunlara ilişkin denetim görevini yerine getirmesi talebinde bulundu

“Belediye Derhal Müdahale Etmeli”

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır aktivistleri, Girne’de uzun yıllardır var olan ve adeta kangren haline gelen kıyıya erişim ile ilgili sıkıntıların bir günde oluşmadığını Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’ya aktardı. Özel işletmelerin, son yıllarda artarak devam eden bu yasadışı uygulamalarına denetleyici konumundaki yerel yönetimlerin göz yumması ve/veya çanak tutması sonucunda devam ettiği ve bu çarpık uygulamaların, yıllar içinde gittikçe yayılarak teamül haline geldiği ifade edildi.

Kıyıya erişimle ilgili hak gasplarının Lefke bölgesinde Mardin Restoran isimli işletme tarafından yıllardır sürdürüldüğünü belirten Beleşe Deniz Plajlar Halkındır aktivistleri, Lefke Belediyesi’nin bu yasa dışı uygulamaya müdahale etmemesinden ötürü, bölgedeki diğer işletmelerin de benzer bir tutum geliştirmeye başlamış olduklarının altını çizdi.

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır aktivistleri; bu doğrultuda Lefke Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve özel işletmelerin kullanımında bulunan plajların da 26/1993 sayılı Plajların Kullanım ve Denetimi Yasası’nda emredildiği şekilde Belediye tarafından denetlenmesi talebinde bulundu.

Diğer yandan, geçen ay Yeşilırmak bölgesinde bir kıyı şeridinin bir işletme tarafından ahşap barikatla erişime kapatılmış olduğunu ve hala barikatın yerinde durduğunu belirten aktivistler, konunun akıbetinin ne olacağını sordu.

“Plaj girişlerine kıyıya erişim hakkına ilişkin levhalar asılsın”

Ayrıca aktivistler, daha önce Girne Belediyesi tarafından, yine Beleşe Deniz Plajlar Halkındır Hareketi’nin talebi ile, uygulamaya konulan ihbar hattının kıyıya erişimle ilgili sorunlar için devreye sokulması önerisinde bulundular. Bir diğer öneri ise plaj girişlerine üzerinde belediye logosunun bulunduğu, kıyıya erişimle ilgili haklar konusunda uyarılar içeren tabela asılması oldu.

Kaya “Olabilir” dedi!

Beleşe Deniz Plajlar Halkındır aktivistlerinin aktardığı tüm detayları dinleyen Aziz Kaya, bölgede denize erişim için işletmeciler tarafında istenmeye başlayan ücretlere, bunun hem bugün hem de gelecek adına tehlike oluşturduğuna, geçtiğimiz haftalarda Beleşe Deniz hareketinin sayfasından video çekilerek yayımlanan barikat engeline ve önerilen taleplerin hayat bulma ihtimaline dair: “Olabilir” dedi.

Bölgede yer alan restoran tarafından keyfi biçimde kurulan barikat engeline karşı olarak da “bu konu kaymakamlık tarafından takip ediliyor, restoran sahiplerine gerekli ihbar sözlü olarak yapıldı, yazılı olarak henüz yapılmadı” demekten öteye gidemedi.

Gelecek adına güdülen kaygının altını bir kez daha çizen Beleşe Deniz Plajlar Halkındır aktivistleri; süreci takip etmeye devam edeceklerini, her ne kadar sezon kapansa da sonbahar ve kış aylarında da denize erişim ihtiyacı olacağını, ciddiyet ve bütünlük içerisinde söz konusu durumun ele alınması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.











Başa dön tuşu