Adli OlaylarEkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetYaşam

Hartley: Yaban hayatı kaçakçılığı dünyadaki dördüncü büyük yasadışı ticaret!




Kıbrıs’taki İngiliz askeri üslerindeki polis memurları, kontrol noktalarındaki araçlarda gizlenmiş halde bulunan 312 korunan ötücü kuşu ele geçirdi

Araç sahipleri tutuklandı, mahkemeye çıkmaları bekleniyor!

Philenews’ün haberine göre ötücü kuşların bulunduğu araçlar ve kuşlar gümrük görevlileri tarafından müsadere edildi. Haberde, araç sahiplerinin İngiliz Üs polisi tarafından tutuklandığı ve mahkemeye çıkmalarının beklendiğini duyurdu.

Kıbrıs Cumhuriyeti Gümrük ve Göçmenlik Dairesi, kuşların kontrol noktalarından kaçırılmasını önlemek için üs polisiyle yakın bir şekilde çalışıyor.

Hartley: Yaban hayatı kaçakçılığı dünyadaki dördüncü büyük yasadışı ticaret

Dikelya (Dhekelia) bölgesindeki Gümrük Müdürü Mark Hartley, “yaban hayatı kaçakçılığının dünyadaki dördüncü büyük yasadışı ticaret” olduğunu söyledi.

Hartlet, korunan türlerin Yeşil Hat üzerinden yasadışı olarak ithal edilmesine yönelik her türlü girişimi tespit etmek için büyük efor sarf ettiklerini söyledi.

Ötücü kuşların mevcut göç döneminde, İngiliz Üs Gümrükleri, korunan kuşların üs bölgelerindeki her türlü hareketini engellemek için operasyonel olarak görevlendirildi.

Konuyla ilgili konuşan Hartley, “Bu ötücü kuşların tespiti, yıkıcı çevresel etkileri olan yaban hayatı suçlarıyla mücadele etme konusundaki kararlılığımızı vurguluyor. Eylemlerimiz küresel bir sorunu ele almak ve nesli tükenmekte olan türleri korumak için olmazsa olmazdır. Memurlarım bu acımasız ve sömürücü ticareti ortadan kaldırmak için kontrol noktalarındaki temel çalışmalarına devam ediyor” dedi.











Başa dön tuşu