DünyaManşet

AKP’den peş peşe seçim hamleleri: HDP ile yakınlaşma çabası

Türkiye‘de seçimlerin yaklaşmasıyla, daha önce kapatılması için Anayasa Mahkemesi‘ne başvuran AKP kadrolarının, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile görüşmesini değerlendiren AKP’li Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, “Yeni bir çözüm süreci neden olmasın?” dedi

Cevheri: Gidilmesi değil, gidilmemesi abes, HDP’nin de desteğine ihtiyacımız var

AKP’nin Anayasa değişikliği teklifi için HDP ile görüşmesiyle ilgili değerlendirme yapan AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevheri, Medyascope‘tan Ferit Aslan‘a konuştu.

Cevheri partisinin HDP ziyaretine “Gidilmesi değil, gidilmemesi abes. HDP’nin de desteğine ihtiyacımız var” sözlerinden dolayı çok olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Cevheri, “Bir Anayasa çalışması olduğundan herkesin katkılarının sağlanması noktasında partimizin yapmış olduğu bir nezaket ziyaretiydi. Görüş alışverişi ve fikir teatisinde bulundular. Ben de partimin yapmış olduğu bu ziyarete destek verdim. Ben siyasette diyalogdan yanayım” dedi.

“Yeni bir çözüm süreci neden olmasın?”

Cevheri, ziyareti “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu Anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse neden olmasın. HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz”











Başa dön tuşu