DünyaKıbrısManşet

Korkmazhan: Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeyen esas aktör Türkiye’deki derin devlettir

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in, 20 yılı aşkın süredir Türkiye‘yi yöneten Erdoğan rejiminin devrilmesi için oluşturulan “Altılı Masa“dan, Cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun belirlenmesini kabul etmeyerek ayrılmasının kayıp değil bir kazanç olabileceğini söyledi

Korkmazhan: Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeyen esas aktör Türkiye’deki derin devlettir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, kritik bir kavşakta masayı dağıtan İYİ Parti ve Akşener’in bu hareketinin halk nezdinde karşılığı olmayacağını söyleyerek, Akşener’in aday olması için önerdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun da CHP’nin kararı dışına çıkmayacaklarını kaydetti.

Korkmazhan, “Bu saatten sonra İYİ Parti’nin çıkaracağı aday halk açısından muhalefeti bölen olmaktan ileriye gidemeyecektir. Bunun yanında İYİ Parti üzerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engellemeye çalışan esas aktör Türkiye’deki derin devlet denen yapıdır” dedi.

“İYİ Parti’nin ayrılmasının kayıp değil, kazanç olacağını düşünüyorum”

Korkmazhan şöyle devam etti;

“Onlar açısından Erdoğan’ın gitmesi kabul edilebilir, ancak Erdoğanizmin devamı esastır. Türkiye’de demokrasinin kırıntısına dahi tahammülleri yoktur. Ben CHP’nin doğru adımlar atması durumunda İYİ Parti’nin ayrılmasının bir kayıp değil, kazanç olacağını düşünüyorum.

CHP, HDP, TİP, sol partiler ve tüm demokrasi güçlerini de masanın bileşeni yapmalı ve gerçekçi bir demokratik program ile yola devam etmelidir”











Başa dön tuşu