DünyaManşet

Akşener’in “Siz aday olun” dediği CHP’li Başkanlardan cevap geldi

Türkiye‘deki Erdoğan rejimi saltanatına karşı kurulan “Altılı Masa“dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in, “Cumhurbaşkanı için aday olun” çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğiz” açıklamasını yaptı

Akşener’in “Siz aday olun” dediği CHP’li Başkanlardan cevap geldi

Akşener’in, “Altılı Masa”da diğer 5 parti taafından kabul gören Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı kararına imza attıktan sonra düzenlediği basın açıklamasında masadan ayrıldığını, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının bir dayatma olduğunu söylemiş ve CHP’li Başkanlar Yavaş ve İmamoğlu’na “siz aday olun” çağrısında bulunmuştu.

Bunun üzerine açıklama yapan iki Başkandan Yavaş, İmamoğlu’nu da etiketlediği paylaşımında şunları kaydetti;

“Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir”

İmamoğlu’da Yavaş’ı etiketlediği paylaşımında şunları söyledi;

“Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın @kilicdarogluk’un ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur”











Başa dön tuşu