DünyaManşetSiyaset

KKTC’nin de sürekli protokol imzaladığı TC Eğitim Bakanlığı karma eğitimi tartışıyor!

Şeriat, Meşruiyet’e Meşrutiyet” adlı bir kitabı da bulunan TC Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bazı aileler kızlarını karma eğitim yüzünden okula yollamıyor” diyerek, laikliğe aykırı olarak “kız okulları” açabileceklerini söyledi

Tekin: Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz

Atatürk‘ün kurduğu laik Türkiye‘de karma eğitim tartışmalarının yaşandığı dönemde iktidarın havuz medyasından A Haber‘e konuk olan yeni Eğitim Bakanı Tekin, “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” ifadeleriyle AKP iktidarının gerici politikalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bilinçli olarak “Karma eğitim kaldırılacak mı?” sorusunun sorulduğu Bakan Tekin, “kız okulları” kurmanın, okula gönderilmeyen kız çocukları için çözüm olabileceğini savundu.

“Tam tersine özgürlükçüyüm”

Bazı ailelerin “Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum” dediğini söyleyen Tekin, “Benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli” dedi.

Karma eğitime de karşı olmadığını söyleyen Tekin, “Tam tersine özgürlükçüyüm, karma eğitim isteyen veliler için de kuşkusuz o olacak. Karma eğitim esastır ama okullaşma oranının artması anlamında bu tür tedbirleri almak gerekiyorsa beraber alalım” diye konuştu.

“Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsa”

Tekin, “Şeriat, Meşruiyet’e Meşrutiyet- Yeni Osmanlılar’da Demokrasi Tartışmaları” adlı kitabında şeriatı övdüğüne gelen gelen eleştirilere ise “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsa veya şeriatla ilgili bir kitap yazacak bilgim olsa ama yok” cevabını verdi.

Bu arada KKTC Eğitim Bakanlığı, TC Eğitim Bakanlığıyla “eğitimi iyileştirmek” adına sene içinde birçok protokol imzalıyor, müfredatı değiştiriyor, din okullarının önünü açıyor ve Türkiye’den öğretmen atıyor.











Başa dön tuşu