DünyaInstagramSiyasetSürmanşet

İspanya’da sandıktan belirsizlik çıktı

İspanya‘daki erken genel seçimlerde merkez sağdaki Muhafazakâr Halk Partisi (PP) beklenen oy oranını yakalayamazken, aşırı sağ Vox ile çoğunluk hükümeti kurması zora girdi. Başbaşkan Sanchez‘in partisi PSOE ise beklenenden yüksek başarı elde etti

İspanya’da sandıktan belirsizlik çıktı

İspanya’da seçmenler 15’inci dönem milletvekilleri ve senatörleri belirlemek için düzenlenen erken genel seçimlerde oy vermek için sandık başına gitti.

Sandık çıkış anketleri, İspanya seçimlerinde Halk Partisi’nin oyların yüzde 34,2’sini alacağını ve aşırı sağcı Vox partisi ile birlikte çoğunluğa yakın olacağını gösteriyordu, ancak resmi olmayan sonuçlara göre hiçbir partinin oyları çoğunluk hükümeti kurmaya yetöedi.

40 yıllık Francisco Franco diktatörlüğünün devrilmesinden bu yana ilk kez aşırı sağın yer iktidarda yer alma ihtimalinin konuşulduğu İspanya’daki resmi olmayan seçim sonuçlarına göre; muhafazakarların Halk Partisi (PP), ülkedeki ulusal seçimleri kıl payı kazanıyor ancak Sanchez’in koalisyon hükümetini devirmek için gereken çoğunluğu elde edemeyeceği netleşti.

Muhafazakar Halk Partisi (PP) ile aşırı sağcı Vox partisinden oluşması beklenen sağ blok sadece 169’da, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve Sumar adında birleşen sol blok ise 153 sandalye kazanabildi; her iki blok da mutlak çoğunluğa erişmekten uzak kaldı.

Kaynak: EuroNews











Başa dön tuşu